MOTORSPORT

Salolta rehti onnittelu voittajalle komean kaksintaistelun jälkeen – “Teemu ajoi helvetin lujaa”

Kauden avauksessa Rovaniemellä tammikuussa kolmanneksi ajanut Juha Salo yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa paransivat viime viikonloppuna Kouvolassa ajetussa kauden toisessa osakilpailussa sijoitustaan yhdellä pykälällä.

Juha Salolle Kouvolan SM-rallista tullut toinen sija on rallin kymmenkertaiselle Suomen mestarille paras osakilpailusijoitus rallin SM-sarjassa sitten vuoden 2017 syyskuun ja Uudenkaupungin voiton. Vielä ennen viimeistä erikoiskoetta Salo oli vain 1,1 sekunnin päässä Teemu Asunmaasta, mutta Asunmaan hurja pohja-aika viimeisellä erikoiskokeella riitti voittoon ja Salon sijoitus oli toinen.

– Kakkossija on tietysti hävitty sija. Täytyy sanoa, että Teemu ajoi viimeisen pätkän helvetin lujaa. Hän otti riskejä paljon ja teki hyvän tuloksen, Salo kommentoi UrheiluUutiset.comille tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen.

Salo hyökkäsi perjantain kahdella erikoiskokeella 7,7 sekunnin johtoon ennen yötaukoa, mutta lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitus oli vasta kuudes. Eroa kärkeen kertyi peräti 11,6 sekuntia ja Salo putosi toiseksi.

– Eniten harmittaa se lauantain eka pätkä, siellä jäin aivan liian paljon. Ajoin sen aivan liian nätisti, olisi pitänyt hyökätä siellä paljon kovempaa. Helppo tietysti sanoa jälkiviisaana. Se tuntui, että tuli hyvin, mutta ei sitten tullutkaan. Se oli raju herätys todellisuuteen ja ihan peiliin saa katsoa, kun niin paljon hävittiin, Salo pyöritteli päätään.

Viiden erikoiskokeen jälkeen rallikaravaani saapui huoltotauolle ja tässä kohtaa kärkeen oli noussut Henrik Pietarinen, puolen sekunnin erolla Saloon nähden. Asunmaa oli kolmantena, 4,5 sekuntia kärjestä. Tilanne kuitenkin kääntyi kutospätkällä toisinpäin, kun Asunmaan hyökkäys nosti hänet kärkeen, Salo oli 1,1 sekunnin päässä ja Pietarinen putosi 6,6 sekunnin päähän kärjestä. Edessä oli enää viimeinen erikoiskoe, pituudeltaan reilut 28 kilometriä.

– Meillä oli aineksia jäädä valleihin jo kutospätkällä. Yritettiin siellä loskassa tulla ja meni muutama mutka leveäksi. Juuri ja juuri päästiin tielle takaisin ja se ehkä vei sitten itseluottamusta hieman. Tuli sitten viimeisellä pätkällä varottua liikaa sohjokohtia, Salo kertasi kahden viimeisen erikoiskokeen tapahtumia.

Asunmaa vei siis viimeisen erikoiskokeen nimiinsä ylivoimaisesti voittaen samalla koko kilpailun. Salolle toiseksi nopein aika tiesi samalla kakkossijaa, eroa kärkeen kertyi lopulta 14,9 sekuntia.

– Päällimmäisenä mielessä, että ihan kohtuu hyvä kuitenkin. Kakkossijan tärkeät pisteet koko kautta ajatellen. Ja tyytyväinen olen siihen, että saatiin nyt ajettua myös pohja-aikoja, SM1-luokan pisteissä toisena oleva Salo totesi.

Asunmaan ja Salon välinen piste-ero kahden osakilpailun jälkeen on 12 pistettä ja aivan kuten sosiaalisessa mediassa lauantaina osuvasti kirjoitettiin, niin yhden heikomman kauden jälkeen ‘Juha Salo is back’.

– No sinne päin ainakin, Salo hymyili.

Salo on nyt ajanut tällä kaudella Rovaniemellä kolmanneksi ja Kouvolassa toiseksi.

– Niin eli Itärallissa voitetaan. Toki täälläkin oli ajatuksena voittaa, mutta ei ihan riittänyt vielä eväät. Nämä oli hienoja teitä. Tottakai keli teki vähän pehmeyttä ja sitä kautta oli haasteita lisää, mutta oli järjestäjä tehnyt hienon työn. Oli makeita teitä ajaa, Salo kehui.

SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden päättävä Itäralli Joensuun ympäristössä ajetaan lauantaina 2. maaliskuuta. Aikaa kahden osakilpailun välissä ei siis ole kuin pari viikkoa.

– Jotain pieniä juttuja tietysti aina voi tehdä. Analysoidaan nyt tämä kilpailu ja katsotaan mitä tehdään. Mutta autohan on loistava, ei siinä ole enää suuria tekemisiä, Salo päätti.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com