Salon voitto karkasi viimeisellä erikoiskokeella: “Saappaat jalassa kaaduttiin”

28.1.2017 / 17:59
Juha Salo loikki Peugeotillaan rallin johdossa vielä ennen päätöserikoiskoetta, mutta taipui lopulta kakkoseksi. (kuva: Taneli Niinimäki)

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu´s Senior Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Jarno Ottman sijoittuivat ralli SM-kauden avauksessa Rovaniemellä toiseksi. Rallia aina viimeiselle erikoiskokeelle asti johtanut Salo jäi peräti 52 km mittaisella Ristilammen erikoiskokeella toiseksi, kun rallin voittoon nousi EK:lla 24,4 sekunnin pohja-ajan ajanut Teemu Asunmaa. Salon ja Asunmaan ero maalissa oli vain 7,7 sekuntia.

Arctic Lapland -rallissa seitsemättä voittoa metsästänyt Salo antoi rallin voittaneen Teemu Asunmaan ajosuoritukselle täyden tunnustuksen.

– Saappaat jalassa kaaduttiin. Viimeinen pätkä (52 km) tultiin virheittä, muutaman kerran ajoin kevyesti hankeen, mutta yhtä kaikki kun katsoo tulosta niin ajoin pätkän turhan kesysti. Toinen otti sen riskin viimeisellä pätkällä, jolla ralleja voitetaan ja onnistui siinä.

– Sanoin Jarnolle (Ottman) pätkän maalissa, että ”jos Teemu ajaa tämän kovempaa niin me ainakin teimme sen minkä pystyimme”. Nyt oli Teemun vuoro voittaa. Hän ajoi hyvän kilpailun ja kunnia kuuluu Teemulle, ja piste, Salo totesi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Saloa jäi harmittamaan lauantain ensimmäinen erikoiskoe, joka ei sujunut karkkilalaiselta suunnitelmien mukaisesti.

– Mielestäni hävisin tämän rallin aamun ensimmäisellä Siikakämän (42,64 km) EK:lla, joka oli minulta huono suoritus. Yritin totta kai ajaa mahdollisimman kovaa, mutta ajo oli väkinäistä eikä siitä tullut mitään. Takkiin tuli yhdeksän sekuntia kun saman verran olisi pitänyt ajaa kovempaa.

Rallin SM-kausi jatkuu 17.-18. helmikuuta Mikkelissä ajettavalla SM Vaakuna-rallilla.

– Kakkossija on taulukossa ja Mikkelissä lähdemme hakemaan taas ykkössijaa ja jatkamaan kautta eteenpäin, Salo summasi kilpailun jälkeen.

Lopputulokset, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi:
1. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Skoda R5 2:06;56,4
2. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot 208 T16 R5 + 7,7
3. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Citroën R5 + 3:03,1
4. Jarkko Nikara – Sayaka Adachi (J) Subaru R4 + 3:21,6
5. Tomi Tukiainen – Mikko Pohjanharju Ford S2000 + 3:31,3

Lähde: Salo Racingin tiedote


Facebook kommentit