Sami Korvola kruunasi hienon talvikautensa voitolla – “Ei mitään virheitä”

3.3.2020 / 17:12
Sami Korvola kirjautti SM-sarjan talvikaudelta yhden voiton ja kaksi kakkossijaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM2-luokan tavoin myös SM4-luokassa nähtiin talvikauden kolmessa osakilpailussa kolme eri voittajaa. Viime lauantaina ajetussa Itärallissa Joensuussa luokan ykköseksi kaasutteli Sami Korvola yhdessä kartanlukijansa Anssi Vatilon kanssa.

Siinä missä tälle kaudelle uudistunut rallin SM-sarjan SM4-luokka vilisee nuoria tulevaisuuden lupauksia, tuo Sami Korvola, 35, luokkaan sitä kuuluisaa kokemuksen “syvää rintaääntä”. Korvola avasi kautensa Rovaniemen ja Mikkelin kakkossijoilla, kunnes Joensuussa kolmas kerta toden sanoi ja hyvin sujunut kilpailu päättyi voittoon 10,1 sekunnin turvin. Samalla hienon talvikauden ajanut Korvola lähti pitkälle sarjatauolle 28 pisteen johtoasemassa.

– Ei tehty mitään virheitä, tultiin kohtuu järkevästi. Yritettiin tulla reitti tasaisesti läpi, ettei hulluutella. Treenikilometrejä on aika vähän, mutta nyt päästiin heti aamusta hyvään vauhtiin, Korvola kommentoi kilpailun jälkeen.

Korvola siirtyi johtoon toisen erikoiskokeen jälkeen, mutta Petteri Jäppisen hurja pohja-aika 33,22-kilometrisellä Riutan erikoiskokeella toi kilpailuun uuden luokkajohtajan. Jäppisen ja Korvolan ero ennen kahta viimeistä erikoiskoetta oli 2,6 sekuntia. Rovaniemellä luokkavoittoon ajanut Jäppinen kuitenkin joutui keskeyttämään neljännellä erikoiskokeella tai itse asiassa jo ennen sitä, kun Alfa Romeosta napsahti jarruletku poikki at-asemalle ajaessa.

Jere Pensas ajoi talvikaudella SM4-luokan kuljettajista eniten pohja-aikoja, Mikkelissä oli jo voittokin lähellä, mutta silloin osuma tiessä olleeseen “pattiin” aivan kilpailun loppuvaiheessa rikkoi tukivarren ja edessä oli keskeytys ylivoimaisesta johtoasemasta. Nyt Pensas ajoi kauden ensimmäisen palkintosijoituksensa, häviten Korvolalle lopulta 10,1 sekuntia.

– Kyllähän tämä ihan hyvältä maistuu Mikkelin keskeytyksen jälkeen. Voitosta lähdettiin tietysti ajamaan, mutta tämä on ihan hyvä suoritus. Ensimmäisellä pätkällä oltiin vähän nukuksissa, kun ei olla treenattu. Siellä tuli varmaan suurin osa niistä sekunneista mitä hävittiin. Tasaista oli ja kovaa kilvanajoa koko päivä. Hyvillä mielin kohti kesäkautta, nyt vaan ei ole varaa yhteenkään nollakisaan enää, Pensas korosti.

Toni Herranen ajoi kaksi pohja-aikaa ja 16-vuotias jääliläinen nousi toisen kerran tänä vuonna palkintopallille, Rovaniemellä tammikuussa kauden avauksessa sijoitus kun oli myös kolmas.

– Ihan hyvä kilpailu. Päivä lähti hyvin käyntiin, heti ensimmäiselle pätkälle ajettiin pohja-aika. Kakkonen ja kolmonen ei ihan ajollisesti onnistunut, mutta neloselle ja vitoselle löydettiin hyvä rytmi ja noustiin “podiumille”. Kokonaisuudessaan hyvä talvikausi, Mikkelin keskeytyksestä huolimatta. Kesäkautta odotan innolla, eiköhän sielläkin päästä hyvään vauhtiin ja kotikilpailukin on ohjelmassa, Herranen nosti esiin syyskuussa ajettavan Oulun SM-rallin.

Mikkelissä SM4-luokan voittanut Tommi Mäkinen ei yltänyt toiseen peräkkäiseen huipputulokseen. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Mäkinen kellotti viidenneksi ja seitsemänneksi nopeimmat ajat ja saapui ensimmäiselle huoltotauolle kokonaistilanteen sijalla kahdeksan, eron ollessa kärkeen 16,6 sekuntia. Kolmannella erikoiskokeella Mäkisen Renault kuitenkin meni “metsähallituksen” puolelle ja edessä oli keskeytys.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan Kouvolassa kesäkuussa.

Joensuun SM-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Sami Korvola (Ford) 57.54,6
2) Jere Pensas (Renault) + 10,1
3) Toni Herranen (Ford) + 19,5
4) Miko Kiminki (Honda) + 31,8
5) Oskari Heikkinen (Ford) + 35,6
6) Kimi Hirvonen (Renault) + 1.07,7
7) Niklas Heino (Toyota) + 1.36,9
8) Walle Pajuoja (Renault) + 2.40,9
9) Eeka Lahtinen (Suzuki) + 7.18,0

SM4-luokan pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Sami Korvola (EPUA) 68
2) Miko Kiminki (LapinlAU) 40
3) Toni Herranen (KR-TEAM RY) 35
4) Petteri Jäppinen (RiiUA) 34
5) Jere Pensas (LaihUA) 34
6) Tommi Mäkinen (ESRC) 25
7) Eeka Lahtinen (K-KUA) 24
8) Jarno Kinnunen (K-KUA) 12
9) Jyrki Lampela (KokUA) 11
10) Oskari Heikkinen (Kaj-UA) 10

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit