Sami-Matti Trogen haki pojan kotiin: “Ikä aiheuttaa pientä päänvaivaa”

24.10.2016 / 23:04
Sami-Matti Trogen pokkasi himoituimman pokaalin eli "pojan" Suomeen.

[ A- ] / [ A+ ]

Lohjalainen Sami-Matti Trogen palkittiin kultaisella mitalilla Olerex Eesti rallycross sarjan Super1600 junior -luokan mestaruuden johdosta.

– Aivan loistava päätös hienolle kaudelle, täällä on huikea tunnelma. Tästä minun on hyvä ponnistaa kohti rallicrossin huippua. Ensikausi minulla on vielä avoinna, sillä ikä aiheuttaa pientä päänvaivaa, mutta eiköhän minut jonnekin huolita ajamaan, ensi vuonna 15-vuotta täyttävä nuorimies toteaa palkintogaalan humussa.

Valmistautuminen tulevaan kauteen on jo hyvässä vauhdissa ja tällä hetkellä keskitytään ajoharjoitteluun ja fysiikkaan.

– Ajan talven aikana sisäkarting-kilpailuissa ja testaan harjoitteluautollani rallycrossradoilla. Ajan varmasti myös rallipoluilla, jotta saan monipuolisesti kokemusta erilaisista tilanteista. Valtaosa ajasta menee tietenkin koulunkäyntiin, mutta vapaa-aikaa vietän myös salitreenin ja ulkoilun merkeissä.

Suurin toivomus Trogenilla on, että hän pääsee tulevalla kaudella ajamaan etuvetoisella Super 1600- luokan tai nelivetoisella Supercar Lites autolla.

– Olen testannut pari kertaa Supercar Lites-autoa ja palautteen mukaan vauhtini on ollut kohdallaan. Auto on mielekäs ajaa ja mikäli mahdollisuus tulee, niin kilpailen oikein mielelläni tuon luokan autolla.

Kausi kasaantuu monesta eri palasesta. Yhteistyökumppaneiden kanssa sopiminen on yksi oleellinen asia, lisenssi ja oikean sarjan löytäminen ohjaavat myös kauden rakennusvaihetta. Lisäksi kalenteri täyttyy erilaisista tapahtumista, joten yhteensoviteltavaa riittää.

Trogenin tulevaisuudesta tiedotetaan heti kun autosta ja sarjasta päästään sopimukseen.

– Haluan näin kauden loputtua kiittää kaikkia minua tukeneita yhteistyökumppaneita ja omaa teamiäni, ilman teitä en voisi päästä kohti unelmaani. Lisäksi kiitän kaikkia kannattajiani, joita on kertynyt lyhyen matkani aikana paljon, Sami-Matti Trogen päättää.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

Lue myös: Trogen Supercar Lites -testeissä


Facebook kommentit