Sami-Matti Trogen haki voittovauhtia Euroopan radoille Kouvolasta

30.5.2016 / 18:24
Sami-Matti Trogen palasi kotimaan crosskart-kisoihin voitokkaasti. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen aloitti rallicrosskautensa Viron sarjassa lupauksia herättävästi. Kuun alussa ajetussa kilpaillussa alkuerät sujuivat hyvin, ja vaikka semifinaalissa Super1600-luokan Fordin vaihdekeppi irtosi ja finaalipaikka jäi tulevaisuuteen, löytyy Trogen Junior-luokan ykköspaikalta alkueristä kerättyjen pisteiden turvin.

Viron sarjan pistelaskutapa on kansainvälinen. Se painottuu alkueriin, semifinaaleista ja finaaleistakin pisteitä toki saa kerättyä. Tämä varmistaa sen, että päivän nopein kuljettaja ei voi pilata koko kilpailuaan epäonnistumalla kahdessa viimeisessä lähdössä.

Rallicrossissa European Challenge sarjaan panostava Trogen ajaa myös Viron sarjan, seuraava osakilpailu on suositulla LaitseRallyParkin radalla joka sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Kilpailu ajetaan 4.kesäkuuta.

Trogen piti kilpailutuntumaa yllä osallistumalla rallicrossin SM-sarjan Kouvolan osakilpailuun. Crosskart luokasta uransa aloittanut Sami-Matti palasi yhden kisan verran juurilleen, eivätkä taidot olleet kadonneet. Ensimmäinen startti meni pilalle auton takaripustuksen pettäessä, mutta toisessa ja kolmannessa alkuerässä Trogen ajoi voittovauhtia, kellottaen toiseen erään koko päivän nopeimman ajan. Finaalissa paalupaikalta startannut Trogen ei antanut muille armoa, vaan piiskasi ajokkinsa huimilla linjoilla lähdöstä maaliin ykkösenä.

– Olihan se ihan kivaa! Alkuun oli vähän totuttelua autoon, en ehtinyt sitä testamaan kuin muutaman kierroksen verran, mutta auto toimi niin hyvin että sillä oli helppo lasketella menemään. Tämä oli hieno mahdollisuus päästä pitkästä aikaa ajamaan kilpaa SM-sarjaan, tavata tuttuja sekä pitää hauskaa radalla, Sami-Matti kertoo.

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit