Sami-Matti Trogen haluaa eroon nelossijojen kirouksesta – “Hyviä muistoja Loheacista”

29.8.2019 / 15:40
Sami-Matti Trogen Ruotsin Höljesissä aiemmin tänä vuonna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen ajaa tänä viikonloppuna Ranskan Loheacissa kauden toiseksi viimeisen rallicrossin RX2-luokan osakilpailun. Trogen on sarjassa viidentenä ja aiemmin tänä vuonna nousu palkintokorokkeelle on ollut lähellä jo kolmesti. Neljännet sijat ovat tulleet tutuiksi, joten Loheacista haetaan sijoitusta kolmen joukossa.

Sami-Matti Trogen haki tulevaan Ranskan kilpailuun vauhtia uuden sarjan parista, kun lohjalainen ajoi viikonloppuna BMW Xtreme -sarjan kilpailussa Alastarolla. Uusi auto ja rata olivat nopeasti lohjalaisen hallinnassa. Ensimmäinen kilpailu oli 45 minuutin mittainen koitos, jossa Trogen nousi kahdeksannesta ruudusta toiseksi erittäin vetisissä ja vaikeissa olosuhteissa. Kaksi lyhyempää kilpailua toivat oikuttelevalla autolla tulokseksi sijat neljä ja viisi.

– Oli hieno kokemus, kiitoksia tukijoille ja taustaryhmälle! Lyhyemmät kisat olisivat voineet mennä paremmin, laatikosta puuttui kakkonen ja lähdöissä meni hyvin ekat kolme metriä. Seuraavassa startissa tipuin viimeiseksi, kun kakkonen jäi kokonaan jumiin, joten tuli harjoiteltua ohittamista. Mukava fiilis jäi, Trogen kertaa.

Suomen autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, Flying Finn Academyyn, kuuluva Trogen ehti hengähtää hetken kotonaan Lohjan Muijalassa, ennen kuin tiistaina alkoi valmistautuminen Loheacin kilpailuun. Testi ajettiin Mayennen rallicross-radalla, tarkoituksena parantaa lähtöjä ja valmistautua viikonlopun kilpailuun.

– Saatiin lähtöjä parannettua ja vähän säädettiin autoa. Pikkujuttuja, ei mitään isompaa muutosta. Loheacin rata on aika nopea, sopii mielestäni minulle. Viime vuonna ajoin siellä toiseksi, joten jäi hyviä muistoja. Uskon, että nyt tulee hyvä kisa. Yritetään saada mahdollisimman tasaiset erät ja heti alusta saakka hyvä isku päälle. Tavoite on ajaa kolmen parhaan joukkoon, Trogen päätti.

RX2-sarjan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 136
2) Jesse Kallio 122
3) Fraser McConnell (JAM) 100
4) Ben-Philip Gundersen (NOR) 99
5) Sami-Matti Trogen 83
6) Vasiliy Gryazin (RUS) 74
7) Simon Olofsson (SWE) 52
8) Anders Michalak (SWE) 48
9) William Nilsson (SWE) 45
10) Steven Volders (BEL) 41

Lue myös! Jesse Kallio villitsi yleisön Kouvolassa – “Ei pysty sanoin kuvailemaan” (27.8.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit