MOTORSPORT

Sami-Matti Trogen ja Jesse Krohn mukana Nurburgringin klassikkokilpailussa

Tänä viikonloppuna ajettava rata-autoilun Nurburgringin legendaarinen 24 tunnin kilpailu Saksassa järjestetään nyt jo 51. kerran. Suomalaisväriä tämänvuotiseen kilpailuun tuovat Sami-Matti Trogen ja Jesse Krohn.

Molemmat suomalaiset, Sami-Matti Trogen, 20, sekä Jesse Krohn, 32, nähdään mukana tässä klassikkokilpailussa saksalaisen Walkenhorst Motorsport -tiimin väreissä, kalustonaan BMW M4 GT3, mutta eri autoissa. Trogenin kanssa ajovuorot jakavat saksalaiset Christian Bollrath, Jörg Breuer ja Henry Walkenhorst, kun taas Krohnin tiimikaverit ovat puolalainen Kuba Giermaziak, norjalainen Christian Krognes, sekä espanjalainen Andy Soucek.

– Vuoden ylivoimaisesti suurin kilpailu edessä tänä viikonloppuna! Nurburgringin 24 tunnin kilpailu on yksi maailman suurimmista autourheilukilpailuista. 200 000 fania juhlivat 25-kilometrisen radan ympärillä, kun me ajamme vuorokauden ajan “Vihreässä helvetissä”. Se on jotain todella erityistä, Krohn hehkutti Facebook-sivullaan.

Vuodesta 2020 lähtien Saksassa kilpailleelle Trogenille kuluva kausi on Walkenhorst Motorsport -tiimissä neljäs. Tänä vuonna lohjalaisen pääsarja on Saksan GT4-sarja, joka tarjoaa uusia haasteita Trogenille uusien ratojen myötä, sekä sprinttimuotoisia kestävyyskilpailuja. Trogenin tiimikaveriksi on nimetty ranskalainen Enzo Joulie.

– Teimme uuden taustaryhmäni kanssa suunnitelman seuraaville vuosille ja sen perusteella päätöksen ajaa GT4-sarjassa. On tosi makeaa aloittaa uusi kausi ja kokea vähän erilaista kilpailua kuin aikaisemmin. Ohjelmani mahdollistaa sen, että pääsen ajamaan sekä simulaattorilla, että oikeilla autoilla tosi paljon kisaa, Trogen taustoittaa tiedotteessaan.

Sen lisäksi, että Trogen kilpailee tänä vuonna Saksan GT4-sarjassa, jatkaa hän myös digitaalista kilpailemista Williamsin Esports -tiimissä. Saksan GT4-sarjan osakilpailut ajetaan maineikkaan DTM-sarjan yhteydessä. Kuutena kilpailuviikonloppuna ohjelmassa on kaksi kilpailulähtöä per viikonloppu, eli yhteensä kilpailulähtöjä kauteen mahtuu 12 kappaletta. Viiden eri saksalaisradan lisäksi kauden aikana tehdään myös vierailu Zandvoortiin, Hollantiin.

– GT4-sarjassa pääsen ajamaan GP-ratoja, mikä tuo tullessaan haluamiani uusia haasteita. Sprinttimuotoiset, reilun tunnin pituiset kisat ovat paljon lyhyempiä mihin olen tottunut. Kisat ovat paljon intensiivisempiä kuin aiemmin ja kehittävät kisataitojani oikeaan suuntaan, Trogen korostaa.

Trogenin lisäksi Saksan GT4-sarjassa tänä vuonna suomalaisista nähdään Matias Nuoramo, 17, sekä Nikolas Pirttilahti, 19, jotka kilpailevat tiimikavereina sveitsiläisessä Hofor Racing by Bonk Motorsport -tiimissä. Saksan GT4-sarjan kauden avauspisteet ovat jaossa Oscherslebenin radalla Saksassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

ADAC GT4 Saksa kilpailukalenteri 2023

27.-28.05. Oschersleben, Saksa
24.-25.06. Zandvoort, Hollanti
05.-06.08. Nurburgring, Saksa
19.-20.08. Lausitz, Saksa
09.-10.09. Sachsenring, Saksa
21.-22.10. Hockenheim, Saksa

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote, Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com