Sami-Matti Trogenilla edessään toinen kausi RX2-luokassa – “Lähden ajamaan aina voitosta”

25.4.2019 / 08:09
Sami-Matti Trogen kilpailee Set Promotionin tiimissä (Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogen kilpailee alkavalla kaudella rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa. Lohjalainen lunasti Set Promotionin tallipaikan voittamalla viime kaudella RX Acacemy -sarjan.

Tulevana viikonloppuna alkava RX2-kausi on Sami-Matti Trogenille toinen. Viime kaudella otetut ensiaskeleet antoivat jo esimakua mahdollisuuksista, kun Trogen ajoi toiseksi Ranskassa ja taisteli palkintosijasta myös päätöskilpailussa Etelä-Afrikassa. RX2-luokassa ajetaan 310-hevosvoimaisilla nelivetoisilla Supercar Lite -autoilla.

Trogenin kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Trogen on kasvattanut kuntoa fysiikkavalmentaja Juha Koivuportaan kanssa, kilpaillut eSport-kilpailuissa voitokkaasti ja ajanut RX2-luokan autollaan testiä niin Tahkolla, Saksassa, kuin Ranskassakin. Viimeistelyleiri ennen Barcelonan avausviikonloppua pidettiin kilpailuviikolla Loheacissa, Ranskassa, radalla missä ajetaan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu.

– Hiottiin laitteet kisakuntoon. Jonkin verran oli säätämistä, koska auto on vähän erilainen ajaa kuin edelliskauden peli. Saatiin säädöt hyvin kohdalleen ja kierrosajat olivat tasaisia, eli tosi hyvä fiilis jäi, Trogen kertoo.

Toukokuussa 17-vuotta täyttävällä Trogenilla on selkeä tavoite: ajaa voitosta jokaisessa kilpailussa.

– Tavoite on menestyä. Ajatuksena on, että vauhti olisi läpi kauden tasaista ja kärjen tuntumassa. Ja tottakai lähden ajamaan aina voitosta, tehdään työtä sen eteen, että se olisi mahdollista jokaisessa kisassa ja sitä kautta saadaan kauden päätteeksi toivottu lopputulos, Trogen päätti.

Seitsemän osakilpailua käsittävä RX2-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonasta, Espanjasta ja päättyy marraskuussa Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa ajettavaan osakilpailuun.

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit