Sami-Matti Trogenin Höljesin keikassa hyvä alku, huono loppu – “Kisan jälkeen olin aika hajalla”

12.2.2018 / 15:52
Sami-Matti Trogen vauhdissa Höljesin radalla Ruotsissa (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academy On Ice -sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Höljesin radalla Ruotsissa. Sami-Matti Trogen sai kilpailupäiväänsä hyvän alun, mutta viimeinen alkuerä ja semifinaalilähtö toivat lohjalaiselle pettymyksen.

Sami-Matti Trogen, 15, lähti Höljesin kilpailuun RX Academyn talvisarjan pistekuutosena ja selkeä tavoite oli pyrkiä parantaa tuota sijoitusta. Trogen saikin kilpailupäivään onnistuneen alun, kun ensimmäisen alkuerän osalta kaikissa tuloslistoilla komeili ykkösenä Trogenin nimi.

– Sain hyvän lähdön ja siitä oli makea painella pitkin Höljesin rataa, tuntui todella hyvältä ja aikakin oli sen mukainen. Voitin lähdön ja kellotin nopeimman ajan, joten siitä tuli täydet pisteet ja päivä lähti hienosti käyntiin, Trogen kertaa kilpailun tapahtumia tiedotteessaan.

Toisessa alkuerässä Trogen epäonnistui startissaan sijoittuen lopulta neljänneksi. Kolmannessa ja samalla viimeisessä alkuerässä pelti kolisi.

– Olin lähes täydessä vauhdissa ohittamassa kilpakumppania, kun hän päätti kääntää viime tingassa jokerikierrokselle ja kolarihan siitä tuli. Auto oli aika surullisen näköinen, etupää palasina ja renkaat sojottivat sinne tänne. Tiimi teki kovasti töitä ja saivat auton valmiiksi ennen semifinaalia, Trogen jakaa kiitosta mekaanikoille.

Avausosakilpailussa Östersundissa Trogen menetti finaalipaikan semifinaalilähdön viimeisellä kierroksella ja viimeisessä mutkassa, mutta tällä kertaa finaalipaikka jäi kauemmaksi. Toisen alkuerän tavoin startti epäonnistui.

– Lähdössä keula putosi heti monttuun ja jäin sutimaan. Putosin lähtösuoralla liikaa, enkä saanut enää letkaa kiinni vaikka kuinka yritin. Kisan jälkeen olin aika hajalla, ei löytynyt sanoja kuvaamaan sitä miltä tuntui, pettynyt Trogen kuvailee tuntojaan.

RX Academyssa tuttuun tapaan kilpailu käydään tarkasti läpi kuljettajan kanssa tuoreeltaan heti suoritusten jälkeen, tuli sitten menestystä tai pettymys, kuten tällä kertaa Trogenille kävi.

– Kaksi osakilpailua neljästä on nyt ajettu ja olen sarjassa sijalla seitsemän. Kärkeen on eroa sen verran, että vaikea sitä on enää kuroa kiinni, mutta parhaani teen. Tiimin kanssa on nyt tutkittu minun ajoa ja sieltä on kaivettu esiin ajotyyliin vaikuttavia seikkoja, joten vähän niitä viilaamalla saan kierroksia nopeammiksi. Huonoon tuuriin mitä parissa startissa on ollut, siihen ei edes dataa tuijottamalla saa muutosta. Pitää vain yrittää kovemmin, Trogen päätti.

RX Academy On Ice -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ålissa, Norjassa 24. helmikuuta.

Lue myös! Jesse Kallio viihtyi Höljesissä, voitto ja pistejohtoon – “Vauhtini hyvällä tasolla koko päivän” (12.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit