Sami-Matti Trogenin kausi uudella autolla käynnistyy – “Motivaatio on korkealla”

25.3.2022 / 18:37
Sami-Matti Trogen kilpailee NLS-sarjassa BMW:llä (Kuva: Walkenhorst Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuoden tapaan Sami-Matti Trogen kilpailee myös tänä vuonna Saksassa ja NLS-sarjassa, saksalaisen Walkenhorst Motorsport -tiimin BMW:llä.

Syksyllä 2020 sopimuksen saksalaisen Walkenhorst Motorsport -tiimin kanssa allekirjoittanut Sami-Matti Trogen, 19, debytoi Nurburgring Langstrecken Serie -sarjassa (NLS) viime vuonna. Sarjaa ajetaan nimensä mukaisesti Nurburgringin legendaarisella radalla, eikä missään lyhyemmällä GP-radalla, vaan sillä aidolla ja oikealla Nordschleifen parikymmentä kilometriä pitkällä radalla, jota myös “vihreäksi helvetiksi” kutsutaan.

Trogen debytoi NLS-sarjassa viime vuonna ja aivan kuten tulokaskaudella, niin myös tänä vuonna lohjalainen nähdään sarjassa mukana Walkenhorst Motorsport -tiimin BMW:n ratissa. Tiimikavereikseen Trogen saa tänä vuonna norjalaisen Christian Krognesin, 31, sekä espanjalais-itävaltalaisen Andy Soucekin, 36. Trogen lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein.

– Tavoitteena on kauden aikana taistella kärkisijoista. Ei ehkä vielä alkukaudesta, mutta kun kesä etenee ja kehitystä tulee, niin uskon, että pystymme ajamaan voitosta. Meillä on huipputiimi, Trogen kehuu tiedotteessaan.

NLS-sarjassa ajetaan kahdeksan osakilpailua, joista heinäkuussa ajettava kilpailu on pituudeltaan kuusi tuntia ja syyskuussa ajettava kilpailu 12 tuntia. Trogenin kauteen mahtuu myös legendaarinen Nurburgringin 24 tunnin kilpailu, joka on ohjelmassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Trogen nähdään tänä vuonna tiimin ykkösjoukkueessa.

– Tosi hyvät fiilikset päästä pitkästä aikaa ajamaan! Oma motivaatio on korkealla, kun olen noussut tiimin ykkösautoon. Tiedän, että pystymme koviin tuloksiin tällä kaudella, Trogen vakuuttaa.

Aiemmin Trogen kilpaili NLS-sarjassa V8-moottorisella BMW M6 -autolla, mutta tänä vuonna alla on GT3-luokan uusi BMW M4 -auto, jonka menoa vauhdittaa V6-moottori. Hevosvoimia moottori tarjoaa kuljettajalleen noin 600.

– Auto on aivan upea! Uudessa M4:ssa ei ole paljoa samaa entiseen verrattuna. Esimerkiksi kytkin on samanlainen kuin Formula 1:ssä, eli toimii ratissa olevien läppien avulla. Taustapeili on virtuaalinen ja näyttää etäisyyden takana tuleviin, Trogen kuvaili uuden menopelinsä hienouksia.

Uuden auton testaaminen jää lähinnä kilpailuviikonloppuihin, Nordschleifen radalle kun ei niin vain mennä ajamaan testikierroksia.

– Sama tilanne on muillakin. Kauden ensimmäiset osakilpailut käyvät hyvänä testinä, ykköstavoite on kuitenkin 24 tunnin kisa, joka on GT-autojen maailman suurimpia kisoja. Se näkyy myös panostuksessa. Walkenhorstin tiimi ei ole aiemmin “kaksnelosessa” menestynyt, mutta luotan, että nyt meillä on mahdollisuus taistella sen kilpailun kärkisijoista, toivottavasti jopa voitosta, Trogen toivoo.

Walkenhorst Motorsport on saksalainen autourheilutiimi, jolla on erittäin läheiset kontaktit BMW:n autotehtaaseen. Tiimi on toiminut autourheilun parissa jo 60 vuoden ajan ja se ilmoittaa pääarvoikseen intohimoisen, laadukkaan, menestyksekkään, sekä arvokaan toiminnan moottoriurheilussa, joka palvelee niin sen yhteistyökumppaneita, kuljettajia, kuin myös itse tiimiäkin.

NLS-sarjan kilpailukalenteri 2022

25.-26.03. 1. osakilpailu
08.-09.04. 2. osakilpailu
22.-23.04. 3. osakilpailu
24.-25.06. 4. osakilpailu
08.-09.07. 5. osakilpailu (6 tunnin kilpailu)
09.-11.09. 6. osakilpailu (12 tunnin kilpailu)
07.-08.10. 7. osakilpailu
21.-22.10. 8. osakilpailu

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit