Sami-Matti Trogenin mestaruusjahti käynnistyi kakkossijalla – “Jäi hyvä fiilis viikonlopusta”

7.5.2018 / 20:29
Sami-Matti Trogenin meno Höljesissä viikonloppuna oli varsin lennokasta (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn kauden avausosakilpailu ajettiin viikonloppuna Höljesin legendaarisella rallicross-radalla Ruotsissa. Kolmannen kerran urallaan RX Academyn osakilpailuun osallistunut Sami-Matti Trogen taisteli lopulta tiensä aina finaaliin asti ja sijoittui lopputuloksissa toiseksi, vaikka alkuerissä vastoinkäymisiä tulikin.

Sami-Matti Trogenin, 15, alkuerät lähtivät hyvin käyntiin, kun ensimmäisistä alkueristä tuli nopein aika ja toisissa alkuerissä Trogen oli toiseksi nopein.

– Harjoituksista lähtien kaikki oli hyvin, vauhtia riitti ja rata oli hieno ajaa. Ensimmäisen erän voitto tuli aika helposti, se lujitti itseluottamusta ja tiesin, että nappisuorituksella pystyn ajamaan voitosta. Toinen erä oli tiukempi, kaikilla oli jo hyvä vauhti päällä, mutta voitin oman startin ja aika oli koko erän toiseksi paras. Jäin puolalaisesta Oskar Leitgeberistä vain kolme sadasosaa, Trogen kertaa tiedotteessa viikonlopun tapahtumia.

Myös kolmannet alkuerät sujuivat Trogenilta hyvin, mutta sen sijaan, että lohjalaisen nimi olisi ollut kokonaistuloksissa aivan siellä kärkipäässä, tuloksena oli viimeisestä alkuerävaiheesta tuomariston tekemän hylkäyspäätöksen myötä pyöreät nolla pistettä.

– Se kolmannen alkuerän kolarointi harmittaa. Olin mutkassa sisäpuolella, kun Leitgeber leikkasi ja osuin häneen. Juteltiin tuomariston kanssa ja he sanoivat, että minun olisi pitänyt jarruttaa. Mielestäni siitä olisi pitänyt selvitä varoituksella, mutta päätös pysyi, Trogen harmitteli.

“Vauhti radalla riittää”

Kahden ensimmäisen alkuerän hyvistä pisteistä huolimatta nollatulos kolmannesta alkuerästä tiesi Trogenille semifinaaliin takarivin lähtöpaikkaa. Viime kaudella Trogen osallistui kahteen RX Academyn osakilpailuun sijoittuen niissä molemmissa toiseksi. Tänä vuonna Trogenin tarkoitus on ajaa koko sarja läpi ja tavoitteena on mestaruus. Tuon tavoitteen kannalta Trogenille olikin erittäin tärkeää selvitä semifinaalista finaaliin ja siinä nuorukainen myös onnistui.

– Semifinaalissa minun reaktioaika oli todella hyvä ja lähtö onnistui. Oli varmasti myös vähän parempi pito, kuin eturivin kuljettajilla. Lähdössä kaverit alkoivat vähän painimaan vierellä, nousin rinnalle ja heitin auton ekaan mutkaan aika rajuun sladiin. Oli tosi hieno fiilis, kun temppu onnistui. Sen jälkeen vain säästelin renkaita loppuajan, sillä takana ei näkynyt ketään.

Finaalista Trogen nappasi lopulta kakkossijan.

– Finaalin startti oli taas tasainen ja takarivin kaverit tulivat vauhdilla. Joku yritti ohi niin, että takakulmaan kolisi. Sain pidettyä auton käsissä, mutta Jimi Kalliomäki joka lähti viereltäni, pääsi vähän karkuun. Kalliomäki ajoi parempia kierrosaikoja, joten menin heti lisälenkille ja aloitin takaa-ajon. Se onnistui, pääsin jo kannoille ja olin ihan takapuskurissa kiinni, mutta ohi en päässyt.

Sarjan pisteissä Trogenin sijoitus on avausosakilpailun jälkeen neljäs, 10 pistettä sarjaa johtavaa Kalliomäkeä perässä.

– Jäi hyvä fiilis viikonlopusta. Lähdöt olivat hyviä läpi kisan ja vauhti radalla riittää. Voitto oli lähellä, joten jäi ensi kisaa varten tavoiteltavaa, Trogen päätti.

RX Academyn seuraava osakilpailu ajetaan rallicrossin SM-sarjan Honkajoen osakilpailun yhteydessä 16. kesäkuuta.

Lue myös! Jimi Kalliomäki RX Academyn ykkönen kauden avauksessa Ruotsissa – “Aivan loistavaa” (7.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit