Sami Pajari huikean sekuntitaistelun ykkönen – “Kyllä ihan tosissaan sai puristaa”

18.6.2019 / 17:30
Sami Pajari oli SM3-luokan ykkönen Seinäjoella (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Pohjanmaan lakeuksilla viime viikonloppuna ajettu rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu päättyi SM3-luokassa Heinolan Urheiluautoilijoita edustavan Sami Pajarin voittoon.

Pohjanmaa Ralli alkoi perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella, jotka käsitti noin 24 ek-kilometriä. Sami Pajari kartturinaan Antti Haapala ajoi SM3-luokassa ajat, jotka oikeuttivat sijoihin 7-3-3. Yötauolle Ford Fiesta R2 -autoa käskyttänyt parivaljakko siirtyi kokonaistilanteessa sijalla neljä, 6,2 sekuntia luokkaa johtavaa Henri Hokkalaa perässä.

– Aloitettiin ilta hiukan varovaisesti riskejä vältellen. Illan kahdelle viimeiselle nostettiin sitten hiukan vauhtia ja sillä saatiinkin toivottua tulosta aikaseksi, Pajari kommentoi.

Lauantain reitti käsitti kuusi erikoiskoetta ja noin 90 ek-kilometriä pohjanmaalaista vauhdikasta tiestöä. Pajarin päivän ensimmäinen veto tuli tuttuun tapaan rauhassa ilman turhia riskejä. Tämän jälkeen seuraaville neljälle erikoiskokeelle syntyi pohja-ajat, jonka aikana asetelmat kääntyivät, kun moni kilpakumppani koki karun kohtalon keskeytyksien muodossa.

Erot olivat kuitenkin pieniä ja toisella sijalla ennen viimeistä erikoiskoetta ajanut Hokkala oli vain seitsemän sekunnin päässä Pajarista. Viimeiselle erikoiskokeelle Hokkala lähti hyökkäämään rajusti, joka tuottikin luokan pohja-ajan. Hokkalan aika oli kuitenkin vain 3 sekunnin nopeampi toiseksi parhaan noteerauksen tehneeseen Pajariin nähden ja näin olivat lahtelaisen juhlat valmiina alkamaan.

– Aloitettiin tänään tosiaan myös hiukan tilannetta seuraillen ja kun oli varaa ensimmäisen pätkän jälkeen kiristää, niin se myös tehtiin, jonka myötä tehtiin neljä pohja-aikaa. Ajo tuntui tänään todella hyvältä ja siihen olen tyytyväinen. Mutta kyllä ihan tosissaan sai puristaa, kun erot olivat todella pieniä. Onneksi saatiin lopussa pidettyä “Heka” niukasti takana, Pajari iloitsi.

Voiton myötä Pajari nousi SM3-luokan kokonaistilanteessa jakamaan toista sijaa yhdessä Pohjanmaalla keskeyttäneen Joonas Lindroosin kanssa. Luokkaa johtaa Lauri Joona yhden pisteen erolla. Myös Pajarin tiimi, GGTurbo Ford Junior Rally Team, kiri eroa umpeen tiimipisteissä johtavaan Printsportiin. Ero on tällä hetkellä 29 pistettä Printsportin eduksi.

– Nyt on fiilikset kyllä aika tapissa! Erittäin isot kiitokset yhteistyökumppaneille ja kaikille tukijoille, jotka ovat tämän mahdollistaneet, Pajari tunnelmoi rallin maalissa.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Laitilassa elokuun viimeisenä lauantaina.

Seinäjoen SM-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Sami Pajari (Ford) 1.00.51,0
2) Henri Hokkala (Peugeot) + 4,0
3) Lauri Joona (Ford) + 33,8
4) Kalle Markkanen (Peugeot) + 1.40,9
5) Arttu Lähdeniemi (Ford) + 2.32,6

SM3-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Lauri Joona (SAU) 76
2) Joonas Lindroos (TullUA) 75
3) Sami Pajari (HeiUA) 75
4) Arttu Lähdeniemi (PunkMK/UA) 48
5) Henri Hokkala (ALTI) 46

Teksti: Sami Pajarin tiedote


Facebook kommentit