MOTORSPORT

Sami Pajari huippukalustolla Jyväskylän MM-ralliin – “Aivan mahtava homma”

Lahtelainen rallilupaus Sami Pajari kilpailee elokuussa Jyväskylän seudulla ajettavassa MM-rallissa Toksport WRC -tiimin huippukalustolla.

Sami Pajari, 20, taistelee tänä vuonna toisesta peräkkäisestä rallin junioreiden maailmanmestaruudesta. Jyväskylän MM-ralli, rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ei kuitenkaan junioreiden MM-sarjaan kuulu, joten lahtelaiselle tuli mahdollisuus lähteä mukaan kotikilpailuunsa osallistumalla muuhun luokkaan. Vastaus löytyi WRC2-luokasta ja kalusto puolestaan tulee saksalaiselta huipputiimiltä, Toksport WRT:ltä.

– Onhan tämä aivan mahtava homma päästä kotiyleisön eteen ajamaan huippukalustolla. Taustajoukkojen kanssa on kovasti rakennettu tälle kaudelle monipuolista pakettia ja kyllähän tämä on osoitus sen onnistumisesta, Pajari hehkuttaa tiedotteessaan.

Pajari saa Jyväskylässä alleen saman Skoda Fabia Rally2 Evo -auton, jolla hän sijoittui WRC2-debyytissään Italian MM-rallissa kesäkuussa hienosti viidenneksi.

– Toksportin kanssa homma lähti onnistuneesti käyntiin Sardiniassa ja odotamme jo kyllä aivan innosta pinkeänä pääsyä Jyväskylän huomattavan paljon Sardiniaa nopeammille sorateille, Pajari innostuu.

Sardiniassa Pajarilla oli tottakai ykköstavoitteena selviytyminen maaliin ja saada sitä kautta tärkeitä kilometrejä Rally2-auton ratissa. Mutta kun puhutaan äärimmäisen lahjakkaasta ja kilpailuhenkisestä kuljettajasta, niin ei Pajari tavoitteensa edessä suostunut kuitenkaan pelkästään “köröttelemään”, mistä osoituksena yksi WRC2-luokan pohja-aika, sekä useita kärkiviisikkoon oikeuttaneita pätkäsuorituksia.

– Yritettiin ajaa fiksusti ilman mitään turhia riskejä, koska tavoitteena on kerryttää kokemusta tulevaisuuteen. Joillain mukavilla osuuksilla saatettiin jopa nostaa hiukan vauhtia, kun ei näitä nyt hiljaa ajamista varten ole tehty. Tavoitteena oli enemmänkin todistaa itselle, ei niinkään muille, että pärjätään vauhdillisesti myös tässäkin luokassa. Ja siihen tavoitteeseen päästiin, joten ehdottoman tyytyväinen pitää olla, Pajari totesi Italian MM-rallin jälkeen.

Pajari on osallistunut Jyväskylän MM-ralliin urallaan kerran aiemmin, vuonna 2019, kun hänet valittiin kansallisen autoliiton AKK:n Flying Finn Future Star -kuljettajaksi. Ennen uran toista Jyväskylän MM-rallia Pajari yhdessä kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa taistelevat junioreiden MM-pisteistä Viron sorateillä 14.-17. heinäkuuta. Sopimus Toksport WRT -tiimin kanssa pitää sisällään myös lokakuussa ajettavan Espanjan MM-rallin.

– Espanjassa pääsemme maistamaan myös nopeahkoa asfalttirallia samaisella kalustolla, joten varsin monipuolisesti WRC2-kalustolla saadaan jo tänä vuonna kokemusta, Pajari iloitsee.

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu, Secto Rally Finland Jyväskylässä, ajetaan 4.-7. elokuuta.

Sami Pajari, 20

Junioreiden maailmanmestari 2021, ensimmäisenä suomalaisena
13 MM-rallia junioreissa, kuusi palkintosijoitusta (3-3-0)
EM-sarjassa 2021 ERC3-luokan pronssia ja hopeaa ERC3 Junioreissa
Rallin Suomen mestari etuvetoisten SM3-luokassa 2019

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Rovanperä dominoi MM-sarjaa, Jyväskylän lipunmyynti kiittää – “Kyllä se heijastuu”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com