Sami Pajari toipunut Neste Rallin kolhuista – Laitilassa paluu vanhan Fordin rattiin

29.8.2019 / 19:45
Sami Pajari ajoi SM3-luokan voittoon Seinäjoella kesäkuussa (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami Pajari kartanlukijansa Antti Haapalan kanssa starttaavat lauantaina Laitilan SM-ralliin numero 4 auton kyljessä. SM3-luokan pistetilanteessa kaksikko on toisena.

Rallin SM-sarjan kauden kuudenteen osakilpailuun edelle starttaavat latua avaamaan samassa pistemäärässä Sami Pajarin kanssa oleva pistekolmonen Joonas Lindroos, sekä pistejohtajan viittaa yhden pisteen erolla kantava Pajarin tiimikaveri Lauri Joona. GGTurbo Ford Junior Rally Teamin kaksikko Pajari-Joona ovat ajaneet vahvan kauden ja tiimien välisessä pistetilanteessa tiimi on komeasti toisena heti Printsportin jälkeen.

Pajarin kausi SM-sarjassa on sujunut suhteellisen tasaisesti, sijoitusten ollessa kolmas, keskeytys, kolmas, kpolmas ja ykkönen. Kun kauden kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta lasketaan viisi parasta sijoitusta mukaan, tarkoittaa se sitä, että Laitilassa ajetaan talven Kouvolan keskeytyksen myötä tullutta nollaa pistettä pois tilastoista. Maaliin tullessa siis sijoituksesta saatavat pisteet voidaan hyödyntää täysimääräisesti.

Sama tilanne on käytännössä kaikilla, paitsi pistejohtaja Joonalla, sekä pisteissä neljäntenä olevalla Arttu Lähdeniemellä. Laitilan osakilpailun jälkeen on jäljellä vielä syyskuun lopussa ajettava viimeinen osakilpailu Turun ja Salon ympäristössä, jossa jaossa on 1,5-kertaiset SM-pisteet. Panoksia siis riittää vielä kauden loppuun asti.

– Kaudelle tavoitteeksi asetettu viiden sakkiin loppupisteissä pätee edelleen, mutta kun nyt pisteissä ollaan kolmen sakissa, niin eihän tästä taistelutta luovuta. Flying Finn Future Starin ensimmäisen osion voiton myötä tavoite on kauden päätteeksi tavoitella myös toista vaihetta, Pajari sanoo.

Pajarin taival Suomen MM-rallissa päättyi ulosajosta johtuneeseen keskeytykseen. Jyväskylässä Pajari kilpaili M-Sportin Ford Fiesta -auton uudemmalla painoksella, kun nyt Laitilassa edessä on paluu omaan, vanhempaan autoon.

– Laitilaan startataan kauden aikana hyvin palvelleella autollamme, joka ei siis ole se uusin painos jollaisella ajoimme Suomen MM-rallissa. En usko sen kuitenkaan ratkaisevan mitään, ratin ja penkin välissä homma ratkaistaan. Vaikka sadetta ei olekaan kilpailun ajaksi luvattu, niin meille se sopisi, Pajari pohtii.

Jos moniin kauden aiempiin kilpailuihin verrataan, on 17-vuotiaalla kuljettajalla Varsinais-Suomen tiestöiltä jo aiemmilta vuosilta tuntumaa.

– Ensimmäisen varsinaisen rallini ajoin vuonna 2016 Kaasujalka Rallissa. Ajoin silloin nuorten luokassa neljänneksi. Vuonna 2017 tuli Nuorten Cupissa ensimmäinen voittoni samaisessa rallissa ja viime vuonna tuli mestaruuden ratkaissut voitto Nuorten SM-sarjassa Oili Jalonen Rallissa. Voidaan siis sanoa, että hyviä muistoja on tältä suunnalta kertynyt aiemmilta vuosilta ja mielelläni näiden muistojen sarjaan ottaisin hyvää jatkumoa, keskiviikkona viimeistelytestit Mäntyharjulla ajanut Pajari päätti.

Lue myös! Rallilupaukset tavoittelevat myös syksyllä isoa palkintoa – “Taistelu todella tiukka” (29.8.2019)

Teksti: Sami Pajarin tiedote


Facebook kommentit