Sami Pajarille iso pettymys hetki ennen starttia – Monte Carlo jää väliin

19.1.2023 / 20:58
Sami Pajarin Skodan väritys kaudella 2023 (Kuva: Oinasneva Design).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami Pajarin piti olla yksi niistä seitsemästä kuljettajasta, jotka kilpailevat rallin MM-sarjan kauden avauksessa tänä viikonloppuna Ranskan Alpeilla uudella Skodan Rally2-autolla. Toisin kuitenkin kävi.

Rallimaailmassa kakkosluokkaa jo pitkään hallinnut Skoda on uuden haasteen edessä tänä viikonloppuna, kun tshekkiläismerkin viimeisin ralliauto tekee debyyttinsä MM-sarjassa. Uutta Skoda Fabia RS Rally2 -autoa Monte Carlon MM-rallissa ajaa seitsemän kuljettajaa, joista yhden piti olla lahtelainen Sami Pajari, 21.

– Olen testannut autoa nyt muutaman kerran, edellisen kerran viime viikonloppuna. Se tuntuu hyvältä ja on mennyt myös myös selkeästi edeltäjästään eteenpäin ajo-ominaisuuksissa. Toki vasta kauden mittaan nähdään sen todellinen iskukyky, missä se on oikeasti suhteessa kilpailijoihin. Monten perusteella luotettavan vertailun tekeminen on turhaa, koska muuttuvia tekijöitä on niin paljon, Pajari kommentoi tiedotteessaan.

Aivan kuten viime vuonna, niin myös tänä vuonna Pajari edustaa MM-sarjassa Toksport WRT -tiimiä. Siinä missä Pajari osallistui viime vuonna Toksportin väreissä Skodalla neljään MM-ralliin, on tänä vuonna tarkoitus kiertää MM-sarjaa ahkerammin. Pajari kilpailee WRC2-luokassa, mutta ei taistele vielä Monte Carlossa luokan pisteistä. Pisteidenkeruu käynnistyy helmikuussa Ruotsista. Viime vuonna Pajari voitti Monte Carlon MM-rallissa WRC3-luokan.

– Tämä on spesiaali kilpailu ihan jo siksi, kun ei olosuhteista ikinä tiedä. Viime vuonna saatiin melko kuivalla ajella, mutta tänä vuonna tilanne saattaa olla hyvinkin erilainen. Vahvat viitteet on siihen, että ruletti pyörii sään osalta kuin paikallisella kasinolla, Pajari ennakoi.

Monte Carlon MM-rallissa WRC2-luokassa nähdään mukana peräti 41 kilpailijaparia ja taistelu kärkisijoista tulee olemaan todella tiukkaa. Pajari saa MM-sarjan kauden avauksessa vastaansa muun muuassa sellaisia kuljettajia kuten Adrien Fourmaux, Yohan Rossel, Stephane Lefebvre, Oliver Solberg, Nikolay Gryazin, Gregoire Munster, Marco Bulacia, Erik Cais, sekä Chris Ingram.

Juuri tämän uutisen julkaisuhetkellä Pajari ilmoitti sosiaalisen median kanavillaan, että kilpailu jää valitettavasti väliin. Pajari on sairastunut, eikä pysty osallistumaan kauden avaukseen.

 

Enni Mälkönen voitti viime vuonna Sami Pajarin kanssa WRC3 Open -luokan mestaruuden (Kuva: M-Sport).

 

 

 

“Onhan tämä ollut yksi iso unelma”

Pajarin kartanlukijana tänä vuonna jatkaa Enni Mälkönen, 32, joka teki viime vuonna rallin MM-sarjassa historiaa nousemalla ensimmäiseksi naiseksi, joka voittaa MM-sarjan virallisen kilpailuluokan mestaruuden. Mälkönen kruunattiin ennen Espanjan MM-rallin starttia WRC3 Open -luokan mestariksi.

– Onhan tämä ollut yksi iso unelma. Kun kymmenen vuotta sitten aloittaessani tavasin nuotteja ja tuskastelin, että tuleekohan tästä mitään, niin en kyllä uskaltanut tällaisesta unelmoida. Olen sanaton ja häkeltynyt, Mälkönen kommentoi viime syksynä tuoreeltaan sen jälkeen, kun oli vastaanottanut mestaruuspalkinnon.

Suomalaisnaisten hienoa menestystä rallin MM-sarjassa täydensi viime vuonna Reeta Hämäläinen, joka yhdessä Emil Lindholmin kanssa voittivat WRC2-luokan mestaruuden.

– Naisena minulla oli vähän esikuvia lajin sisällä, saati esimerkkejä, että näinkin pitkälle voisi unelmoida pääsevänsä. Nyt mieltä lämmittääkin ajatus, että ehkä minä ja Reeta voimme olla niitä tuleville sukupolville ja toivottavasti olemme pystyneet tasoittamaan polkua seuraaville. Sukupuolesta riippumatta tälle tasolle kilpailemaan pääseminen vaatii paljon vahvaa tahtoa ja halua oppia, päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä itsensä kehittämisessä, Mälkönen korosti.

Pajarin ja Mälkösen yhteistyö käynnistyi Rovaniemen MM-rallilla helmikuussa 2021.

– Sami on loistava kuljettaja. Iso kiitos ehdottomasti niin kuljettajalle, kuin taustajoukoillekin yhteisestä menestyksestämme. Minulla on uraltani SM-hopeaa, sekä Historicin EM-hopeaa, sekä tältä vuodelta JWRC:n hopeaa kartturina. Tämä mestaruus paikkaa hienosti monia aiempia täpäriä tappioita. Nälkää on kuitenkin hakea menestystä myös jatkossa, Mälkönen painotti.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 21.05 Suomen aikaa. Avauspäivän ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 40 kilometriä. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-video: Skoda Motorsport


Facebook kommentit