Sami Pajarille kolmas kerta toden sanoi – “Oli kerrassaan makeata vetää”

2.3.2020 / 20:49
Sami Pajari ja Marko Salminen veivät nimiinsä SM3-luokan voiton Joensuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM3-luokan hallitseva Suomen mestari Sami Pajari nappasi kauden avausvoittonsa viime lauantaina ajetussa Itärallissa.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Itärallin merkeissä Joensuun seudulla viime lauantaina ja kyseessä oli samalla myös talvikauden viimeinen osakilpailu. SM3-luokan hallitseva Suomen mestari Sami Pajari ei ollut yltänyt kauden kahdessa aiemmassa osakilpailussa vielä voittoon, mutta kolmas kerta toden sanoi lahtelaisen kohdalla ja maalissa Pajari yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa pääsivät juhlimaan voittoa 15 sekunnin marginaalin turvin.

– Kaikkiaan tosi hyvä päivä! Keli, tiet ja olosuhteet olivat loistavat. Oli kerrassaan makeata vetää. Valtaosa reitistä oli ihan jäätä, renkaat säilyivät hyvinä, vaikka sitä hieman ennalta arvuuteltiin. Pari viimeistä pätkää otettiin ihan aavistuksen varmistelevammalla otteella ja pyrittiin minimoimaan riskit, Pajari kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Pajari kilpaili nyt ensimmäistä kertaa SM-sarjassa Ford Fiesta R2 -auton viimeisimmällä kehitysversiolla, samanlaisella autolla, kuin mikä oli alla Ruotsin MM-rallissa pari viikkoa sitten.

– Nyt ollaan muiden kanssa samalla viivalla. Jos kaikki toimii, niin nähdään miten hyvin keretään. Testiä ehdittiin ajaa noin 50 kilometriä. Vähän kiire tuli, koska Mikkelin SM-ralli ja Ruotsin MM-ralli olivat lähekkäin. Aika tiivis talvikausi, mutta saimme rakennettua auton tänne kuntoon. Ensi vaikutelma on todella hyvä. Pariin viime kilpailuun on mahtunut monenmoista oppia ja tapahtumaa. Nyt olisi mukava saada alle puhdas suoritus, Pajari ennakoi ennen Itärallia.

Heti avauserikoiskokeella Pajari ajoi SM3-luokan pohja-ajan, lyöden kauden kaksi aiempaa SM-rallia voittaneen Lauri Joonan 3,6 sekunnilla. Pajari oli nopein myös toisella erikoiskokeella, saapuen ensimmäiselle huoltotauolle 8,5 sekunnin johtoasemassa Joonaan nähden. Pajarille ei löytynyt vastusta myöskään pitkällä, yli 33 kilometriä pitkällä Riutan erikoiskokeella, missä kolmas pohja-aika kasvatti johtomarginaalin jo 19 sekuntiin.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Joona ajoi kaksi pohja-aikaa, mutta Pajarin oltua kaksi kertaa toiseksi nopein, riitti kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella hankittu johtoasema maaliin asti. Pajarille talvikausi toi Itärallin voiton lisäksi kakkossijan Rovaniemeltä, sekä seitsemännen sijan Mikkelistä rengasrikon hidastaessa silloin matkantekoa. SM3-luokan pisteissä Pajari on toisena, 20 pisteen päässä Joonasta.

– Talvikaudesta kokonaisuutena jäi ristiriitainen maku. Välillä onnistuttiin, mutta oli myös murheita. Tämä uusi auto on vähän erilainen vanhaan verrattuna, mutta tuntuu, että sopii omaan käteen tosi nätisti, Pajari arvioi.

 

Lauri Joona kirjautti rallin SM-sarjan talvikaudelta komean tulosrivin 1-1-2 (Kuva: RPF).

 

“Turhauttaa, mutta tämä on rallia”

Lauri Joona ei siis yltänyt talvikauden osalta hattutemppuun, kolmeen osakilpailuvoittoon, mutta sastamalalainen oli toiseen sijaansa maalissa tyytyväinen.

– Kyllä ralli hyvin meni. Meillä oli vähän huono rengastaktiikka kisaan ja siitä kärsittiin alussa. Kahdella viimeisellä pätkällä ajettiin pohja-aikavauhtia, joten kaikin puolin hieno kisa, Joona totesi tiedotteessaan.

Riutan pitkällä erikoiskokeella Joona kärsi lumipölystä, kilpakumppani kun oli spinnannut ja ajoi sitten osan erikoiskokeesta Joonan edellä.

– Ei mennyt kolmospätkä ihan niin kuin piti! Ajettiin seitsemisen kilsaa edessä ajavan perässä, ei siinä paljoa nähnyt lumipölyltä. Turhauttaa, mutta tämä on rallia, Joona harmitteli erikoiskokeen maalissa, mutta sai myöhemmin tapahtuneesta aikahyvitystä.

Jos Joonan ja Pajarin nyt päättyneen talvikauden SM-pisteitä vertaa vuoden takaiseen, niin molemmat paransivat ja selkeästi. Viime vuonna SM3-luokan mestariksi ajaneella Pajarilla oli kolmen ensimmäisen osakilpailun jälkeen pisteitä kasassa 35, kun nyt niitä on 57. Joonan vastaavat lukemat ovat viime vuodelta 53 ja nyt 77.

– Talvikausi on sujunut kyllä hienosti. Tästä kiitokset karttureille Juha Lummaalle ja Markus Määttäselle, sekä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat mahdollistaneet tämän, Joona kiitteli.

Joonan hyvin sujuneesta talvikaudesta pitää tottakai mainita myös Ruotsin MM-ralli, missä jo lähes varmalta näyttänyt kolmas sija kariutui rengasrikkoon viimeisellä erikoiskokeella. Vaikka huipputulos jäi saamatta, niin Joona kuitenkin antoi tuossakin kilpailussa kovan näytteen osaamisestaan.

 

Henri Hokkala ei ollut tyytyväinen kilpailuunsa Joensuun Itärallissa, joka toi kolmannen sijan (Kuva: RPF).

 

“Harmittaa tosi paljon”

Pajarin ja Joonan vauhti oli Itärallissa täysin omaa luokkaa, sillä kolmanneksi ajanut Henri Hokkala hävisi voittajalle 51 sekuntia. Hokkalalle nyt tullut palkintosijoitus oli kauden toinen, edellisessä osakilpailussa Mikkelissä jyväskyläläinen kun ajoi toiseksi. Hokkala ei kilpailun jälkeen juurikaan hymyillyt, palkintosijoituksesta huolimatta.

– Huonostihan se meni. Oli pedattu minulle hyvät asetelmat ja paljon pitoa. Jostain syystä autosta puuttui voimaa ja vähän teknisiä ongelmia ollut koko päivän. Nopeimmilla osuuksilla hävittiin, mutta teknisimmillä pysyttiin kärjen vauhdissa. Harmittaa tosi paljon, mutta minkäs näille voi. Voitosta olisi haluttu ajaa, tämä oli kuitenkin maksimisuoritus nyt. Kesällä isketään uudestaan, Hokkala kommentoi.

Pettynyt omaan Itäralliinsa oli myös viidenneksi sijoittunut Aleksi Röyhkiö, joka vielä kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen oli mukana kärkitaistelussa. Kolmella viimeisellä erikoiskokeella eroa kärkeen kuitenkin tuli lisää minuutin verran, mikä tässä luokassa ja nopeatempoisessa kilpailussa on kuin se kuuluisa valovuosi. Röyhkiö ei tuoreeltaan viiden erikoiskokeen urakan jälkeen osannut sanoa, että miksi ajat romahtivat niin pahoin hyvän alun jälkeen.

– Selkeää syytä kilpailukyvyn heikkenemiselle ei ole vielä tiedossa. Täytyy tutkia asia kunnolla auton “in-careista”. Pitkällä pätkällä (EK3) tuli muutamia virheitä ja renkaat tuntuivat menettävän parasta pitoaan, mutta ei ne vielä selitä asiaa, Röyhkiö sanoi tiedotteessaan.

SM3-luokan pisteissä Röyhkiö on talvikauden jälkeen kolmantena. Kolmesta ajetusta osakilpailusta ylöjärveläinen kirjautti kärkiviisikon sijoituksista kaikki muut paitsi voiton ja kakkossijan.

– Odotin ehkä vähän parempia tuloksia alkukaudelta, mutta niihin päästäkseen ei kärsi olla ongelmia, eikä hidasteita. Sarjasijoitus on toki hyvä, parempi kuin edellisinä vuosina talvikauden jälkeen. Tämä tilanne kasvattaa sopivasti nälkää kesäkaudelle. Olen aina ollut kesän soraralleissa vahvempi tulosten ja pätkäaikojen valossa, Röyhkiö arvioi.

Mikkelissä kolmanneksi sijoittunut Jani Luhtaniemi jäi nyt kuudenneksi.

– Tapahtumia on kyllä riittänyt. Tarkoitus oli ajaa puhdas ja ehjä kisa, mutta se ei nyt onnistunut. Kovaa menee pojat kärjessä, ei vaan keretty tänään. Ratin ja penkin välistä löytyy tällä kertaa kyllä vika. Riutta ei tullut hyvin. Keskivaiheilla oli aikamoinen “momentum”, kun mentiin täydestä vauhdista kylki edellä ojan pohjalle. Meinattiin kaataa huolella, mutta onneksi ei sentään, Luhtaniemi paketoi kilpailun tapahtumat.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan Kouvolassa kesäkuussa.

Joensuun SM-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Sami Pajari (Ford) 51.23,9
2) Lauri Joona (Ford) + 15,0
3) Henri Hokkala (Peugeot) + 51,0
4) Heikki Koski-Lammi (Citroen) + 1.04,9
5) Aleksi Röyhkiö (Ford) + 1.06,9
6) Jani Luhtaniemi (Ford) + 1.09,4
7) Juho Koski-Lammi (Ford) + 1.37,6
8) Roope Korhonen (Citroen) + 1.50,9
9) Joonas Huovinen (Peugeot) + 1.51,3
10) Markus Manninen (Ford) + 3.50,0

SM3-luokan pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Lauri Joona (SAU) 77
2) Sami Pajari (HeiUA) 57
3) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 42
4) Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl) 41
5) Jani Luhtaniemi (RDT) 36
6) Roope Korhonen (LMM) 27
7) Kalle Markkanen (EMSC) 18
8) Sami-Matti Trogen (LvUA) 16
9) Joni Oksanen (AL-Kangasniemi) 16
10) Heikki Koski-Lammi (JaMoKe/UA) 12

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit