Sami Pajarin mestaruushaaveille iso kolaus – “Ajettiin kuin villasukilla hiipien”

27.4.2022 / 14:35
Sami Pajarille viikonloppu Kroatiassa oli lähellä tuoda täyden pistepotin, mutta ei (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin junioreiden hallitsevan maailmanmestarin Sami Pajarin lähes varmalta näyttänyt junioriluokan voitto Kroatiassa viime viikonloppuna kariutui kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon.

Lauantaina huikeaa sekuntitaistelua rallin junioreiden kauden toisen MM-osakilpailun voitosta Robert Virvesiä vastaan Kroatiassa käynyt Sami Pajari, 20, nousi luokkajohtoon kilpailun 10. erikoiskokeen jälkeen ja viimeiselle yötauolle saavuttaessa, Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen johtomarginaali Virvesiin nähden oli kasvanut jo 49,1 sekuntiin.

– Vaikka tilanne näyttääkin nyt hyvältä, on vielä sunnuntaina neljä pätkää ja yli 50 kilometriä jäljellä. Mitä tahansa voi vielä tapahtua, Pajari muistutti ennen kilpailun viimeistä ajopäivää.

Harmillista kyllä, Pajarin varoituksen sanat osuivat tällä kertaa maaliinsa oikein huolella, kun lahtelaisen ohjastama Ford lipsahti sunnuntain toisella ja kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella ulos tieltä ja edessä oli karvas keskeytys selkeästä johtoasemasta. Junioreiden kauden avauksessa Ruotsissa helmikuussa tekniikkamurheiden seurauksena viidenneksi jäänyt Pajari olisi todellakin kaivannut mestaruustavoitteen kannalta Kroatiasta hyviä pisteitä.

– Sateen jäljiltä oli tiellä paljon mutaa, joten ajettiin hiljaa kuin villasukilla hiipien. Niin vaan silti valui leveäksi ojaan ja oltiin ulkona. Ei mitään tehtävissä, Pajari harmitteli.

Juniorit kilpailevat tällä kaudella vielä Portugalissa, Virossa, sekä Kreikassa. Kauden viidestä osakilpailusta loppupisteisiin lasketaan neljä parasta tulosta, joten kahden osakilpailun jälkeen pistessä viidentenä oleva Pajari on ikään kuin “nollakilpailunsa” nyt jo käyttänyt. Junioreiden MM-sarjassa kuljettajia palkitaan lisäpisteellä jokaisesta ek-pohja-ajasta ja niitä Pajarilla on kahden ajetun osakilpailun jälkeen selkeästi eniten.

Pajari nousi viime vuonna junioreiden maailmanmestariksi nuorimpana kuljettajana kautta aikojen ja lisäksi hän saavutti kyseisen mestaruuden ensimmäisenä suomalaiskuljettajana. Mestari pääsi valitsemaan palkinnoksi tälle kaudelle M-Sportilta joko Fordin Rally2-auton omaksi tai vaihtoehtoisesti Fordin Rally3-auton viiteen MM-ralliin niin, että brittitalli vastaisi kaikista kilpailuun liittyvistä kustannuksista.

– Valintamme kohdistui Rally3-luokan kalustoon, koska uskomme tämän olevan paras askel matkalla rallin maailmanmestariksi. Tällä tavoin voimme kerryttää kilometrejä ja kokemusta eri osakilpailuista, alustoista ja totuttautua nelivetoautoon, Pajari taustoitti päätöstään aiemmin tänä vuonna.

 

Sami Pajari on ajanut junioreiden MM-sarjassa tänä vuonna selkeästi eniten ek-pohja-aikoja (Kuva: M-Sport).

 

 

“Oikein hauska ja hyödyllinen reissu meille”

Nelivetoisilla Rally3-autoilla kilpaillaan tänä vuonna rallin MM-sarjassa juniorisarjan lisäksi myös uudistuneessa WRC3-luokassa, jonka avausvoiton Pajari nappasi Monte Carlossa tammikuussa ja jonka pistejohtoa Pajari pitää hallussaan myös Kroatian osakilpailun jälkeen. Pajarilla on tänä vuonna siis mahdollisuus voittaa MM-sarjassa kaksi mestaruutta, uusia juniorimestaruus, sekä valloittaa uudistuneen WRC3-luokan historian ensimmäinen mestaruus.

Rallin MM-sarjan historiassa ainoa kuljettaja, joka on yltänyt junioreissa useampaan kuin yhteen mestaruuteen, on ruotsalainen Per-Gunnar Andersson, joka ajoi juniorimestariksi vuosina 2004 ja 2007. Pajari, vuoden 2019 SM3-luokan Suomen mestari, pääsi menneen talven aikana debytoimaan myös rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa, kun hän osallistui helmikuussa Riihimäen SM-ralliin SM1-luokassa Ford Fiesta R5 -autolla.

– Parin vuoden aikana olen muutaman kerran päässyt testamaan kyseistä autoa, joka on hiukan vanhempi kehitysversio verrattuna esimerkiksi MM-rallien WRC2-luokassa nähtäviin Rally2-luokituksen Fiestoihin. Mitään sen kummempia tulostavoitteita ei ole asetettu, vaan yritetään kerryttää kokemusta tulevaisuutta varten. SM1-luokassa taso on äärimmäisen kova, joten päästään näkemään millainen ero meillä on kärkimiehiin, Pajari pohti Riihimäen SM-rallin alla.

Kilpailu vaikeissa olosuhteissa päättyi lopulta yleiskilpailun ja SM1-luokan neljänteen sijaan. Pajari oli debyyttinsä tyytyväinen.

– Saimme kilpailusta juuri sen mitä halusimme, nimittäin kilpailukokemusta tehokkaammasta kalustosta myöhemmin tällä kaudella Rally2-autolla ajettavia kilpailuja varten. Olosuhteet olivat todella haastavat. Joissain paikoin hyödyttiin lähtöpaikasta. Kyllähän sinne muutama mukiinmenevä aikakin syntyi ja oikein hauska ja hyödyllinen reissu meille. Tästä on hyvä ammentaa tulevaan, Pajari hehkutti.

Pajarin kilpailukausi jatkuu toukokuussa ajettavalla Portugalin MM-rallilla, missä jaossa on junioreiden MM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun pisteet.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Riskitön ajo toi Lauri Joonalle komean voiton – “Urani haastavin ralli”


Facebook kommentit