Sami Seliö ja Filip Roms – joko olisi kaksoisvoiton paikka?

26.7.2016 / 17:34
Sami Seliö (taaempana) ja Filip Roms lähtevät tavoittelemaan huippusijoja Portugalin F1-vesiltä. (kuva: F1H2O.com)

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden MM-sarja jatkuu viikonloppuna Portugalin Portimaossa. Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ja Filip Roms matkaavat Portugaliin luottavaisina. Molemmat tähtäävät ensisijaisesti ehjään ajosuoritukseen ja MM-pisteille.

F1-veneiden kaksinkertaiselle maailmanmestarille Sami Seliölle tähänastinen kausi ei ole hymyillyt. Jos tekniikka ei ole pettänyt niin kilpakumppani on torpannut suomalaiskuljettajan keskeyttäneiden listalle.

Kaksi viikkoa sitten Ranskassa tapahtuneiden moottoririkkojen syyt ovat selvitetty ja Portugalissa Seliö tähtää ensisijaisesti ehjään suoritukseen.

– Nyt olisi pakko päästä maaliin ja saada tulos aikaiseksi. Keskeytyksiä on ihan liikaa, mutta minkäs teet jos joku ajaa päälle tai moottori päättää räjähtää. Kausi on ollut turhauttava tähän asti. Töitä on tehty valtavasti emmekä me ole saaneet palkintoa siitä. Toivotaan, että Portugalissa homma lähtisi toimimaan, Seliö toivoo.

F1-veneiden Portugalin GP palaa maan eteläosaan Algarven maakuntaan ja Portimaon satamakaupunkiin viiden vuoden tauon jälkeen.

– Vuonna 2006 ajoin Portimaossa urani ensimmäisen F1-paalupaikan, mutta kisat eivät sitten ole sujuneet yhtä hyvin.

Seliö kertoo, että Portimaon rataa on muutettu vuodesta 2011. Myös kisan aikataulussa vuoroveden voimakas vaihtelu on otettu huomioon.

– Aikaisempina vuosina vuorovesi laski vedenpinnan iltapäivästä nopeasti ja satama-altaan keskiosan hiekkasärkkä nousi turhan lähelle vedenpintaa. Nyt hiekkasärkkä on poistettu ja kisan alkamisajankohtaa aikaistettu, jotta GP pystyttäisiin viemään läpi ilman häiriötekijöitä.

Roms tähtää MM-pisteille

F1-sarjan edellisessä MM-osakilpailussa Ranskassa sensaatiomaisesti toiseksi ajanut Filip Roms, 22, lähtee Portugaliin luottavaisena. Tuleva Portimaon rata on Romsille F1-veneen ratissa uusi tuttavuus.

– Olen ajanut Portimaossa kerran F4-veneellä, mutta en kertaakaan F1-veneen ratissa. Mielenkiintoista on nähdä ja kokea, millainen vesi ja minkälaiset virtaukset meitä perillä odottavat.

Kahden ajetun MM-osakilpailun jälkeen Roms ajaa MM-pisteissä hienosti neljäntenä.

– Neljänneltä sijalta on erittäin hyvä jatkaa kautta. Yritetään Portugalissa pitää kauden taso yllä, sillä Dubaissa ajetun avauksen jälkeen en olisi uskonut, että tässä neljäntenä ajetaan. Kauden avauksessa kaikki tuntui hankalalta eikä mikään onnistunut.

Roms muistuttaa, että menestymiseen tarvitaan jatkossakin aina huippusuoritus, oikeanlaiset tuuliolosuhteet, onnistunut potkurivalinta ja hieman tuuriakin matkaan.

– Ranskassa ajettu toinen sija kuitenkin osoitti, että jos kaikki onnistuu nappiin niin F1-tasollakin kärkisijat ovat mahdollisia saavuttaa, F1-sarjan nuorin kuljettaja muistuttaa.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit