Sami Seliö nousi MM-sarjassa kolmanneksi: “Ollaan pelissä mukana”

3.10.2016 / 17:27
Ahmed Al-Hameli, Philippe Chiappe ja Sami Seliö (oik.) oli Kiinan Liuzhoun todella helteisen GPn palkintokorokemiehitys. (kuva: F1H2O)

[ A- ] / [ A+ ]

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö nousi F1-veneiden Kiinan Liuzhoun GP-osakilpailussa kolmanneksi. Kauden kolmas perättäinen palkintopallisijoitus nosti Seliön MM-pisteissä kolmanneksi. Kilpailun voittoon ajoi paalupaikalta kisaan startannut Arabiemiraattien Ahmed Al Hameli. Filip Roms nousi kymmenenneksi ja otti näin viimeisen jaossa olleen MM-pisteen.

F1-veneiden kauden viides osakilpailu oli kärjen osalta tasaista vääntöä lähdöstä maaliin. Kilpailun voittoon ajoi paalupaikalta startannut Arabiemiraattien Ahmed Al Hameli ennen kakkosruudun lajin hallitsevaa maailmanmestaria Ranskan Philippe Chiappea.

Yli 30 asteen helteessä ajettuun kilpailuun neljännestä ruudusta startannut Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö nousi startissa kolmanneksi ja piti paikkansa maaliin asti. Tuloksena kolmas perättäinen palkintopallisija, joka nosti Seliön MM-pisteissä kolmanneksi.

– Kisa oli kova rutistus. Homma toimi, mutta kun ei voittoa tullut niin ei tässä juhlaankaan ole aihetta. Sellainen normisuoritus, jonka pitikin palkintopallille riittää, Seliö totesi kilpailun jälkeen.

Seliö valmistautumista haittasi aamun harjoituksissa hajonnut starttimoottori, jonka takia suomalaiskuljettaja ei pystynyt ottamaan yhtään starttiharjoitusta ennen kisaa. Myös potkurivalikoima jäi testaamatta.

– Valitsin saman potkurin, jota käytin sarjan edellisessä kisassa. Se osoittautui liian isoksi: meillä ei ollut poijulta kiihtyvyyttä, joka on tämän veneen paras ominaisuus. Kisan puolivälissä yritin riskilläkin nousta kärkikaksikon kantaan, mutta ristiaallokko oli sen verran rajua että kärry oli mennä pariin otteeseen nurin.

– Nyt ei vain osunut palikat täysin kohdalleen, mutta pelissä ollaan yhä mukana, Seliö muistutti.

Kolmannen sijan myötä Seliö nousi MM-pisteissä kolmanneksi 20 pistettä Ranskan Philippe Chiappesta. Kaudesta on vielä kaksi MM-osakilpailua jäljellä. Seliön tiimi Mad-Croc Baba Racing nousi valmistajien mestaruussarjassa toiseksi.

– Mestaruuden suhteen kaikki on vielä auki ja mahdollista. Mestaruus on kova tavoite, mutta täysin mahdollinen. Filipin (Roms) nousu pisteille oli meille valmistajien sarjan kannalta todella tärkeä asia, Seliö muistutti.

Roms teki hienon nousun MM-pisteille

Sähköongelmista koko viikonlopun kärsineen Filip Romsin epäonni ei jatkunut enää itse kilpailussa. Ruudusta kuusitoista matkaan lähtenyt suomalaiskuljettaja nousi lopulta kilpailun kymmenenneksi ja toi viimeisen jaossa olleen MM-pisteen itselleen.

– Vaikealle viikonlopulle hieno päätös. Tiimi teki loistavaa työtä ja sai veneeni kisaan mennessä kuntoon. Vielä aamulla puolet sähköistä oli kadoksissa ja siksi en päässyt ajamaan kuin kaksi kierrosta harjoituksissa.

– Kisassa veneessäni oli liian iso potkuri. Poijulta en päässyt mihinkään, mutta suoran päässä muut tulivat perä edellä vastaan. Yksi MM-piste saatiin ja se maistuu kaiken huhkimisen ja ongelmien jälkeen hyvältä. Tärkeä piste myös tiimille, Roms muistutti.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu kahden kuukauden kuluttua 7.-9. joulukuuta Arabiemiraattien Abu Dhabissa ajettavalla kauden kuudennella osakilpailulla. Sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän MM-osakilpailua. Kausi päättyy joulukuun 14.-16. päivä Arabiemiraattien Sharjahiin.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit