Samuli Nevä hakee jatkoa orastavalle voittoputkelleen – “Koetetaan pysyä ojien välissä”

30.8.2019 / 18:30
Samuli Nevän vauhtia Laitilan SM-rallia edeltäneissä testeissä (Kuva: Mauri Helle).

[ A- ] / [ A+ ]

Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki lähtevät Laitilassa lauantaina ajettavaan SM-ralliin allaan hyvin sujuneet testit ja voitokkaasti sujunut kesäkausi.

Kaksi voittoon päättynyttä kilpailua kesäkaudelta ja onnistuneet ennakkotestit ovat lämmittäneet paimiolaisen, Toyota Corolla GT -autoa käskyttävän Samuli Nevän mieltä ennen elokuun viimeisen päivän kilpailua.

– Kaiken pitäisi olla nyt niin kunnossa, kun vaan voi olla. Testit ajettiin jo hetki takaperin ja ne sujuivat loistavasti. Muutamaa pikkujuttua kokeiltiin säädöissä ja nekin tuntuivat osuvan nappiin, joten ei kai tässä voi muuta sanoa kuin sen, että koetetaan vaan pysyä ojien välissä, Nevä naurahtaa.

Kesäkaudella Riihimäen SM-rallista ja Raisiossa ajetusta Kaasujalka Rallista Nevä poistui ykköspystit kainalossa ajettuaan molemmissa ylivoimaiseen luokkavoittoon. Laitilaan Nevä lähtee maltillisimmin odotuksin.

– Ihan mukavasti on kesän kilpailut kieltämättä sujuneet ja toivottavasti saataisiin pidettyä hyvää vauhtia yllä myös Laitilassa. Riihimäellä saatiin ajaa ensin tosissaan kilpaa, mutta kilpakumppanin keskeytyksen jälkeen erot venähtivät. Toivotaankin, että nyt saataisiin aikaiseksi kunnon kilvanajoa, Nevä sanoo.

Laitilan SM-ralli starttaa perjantaina nuotituksella ja varsinainen kilpailu polkaistaan käyntiin lauantaina Laitilan torilla, jossa lähtöseremonioita vietetään kello 10.01 alkaen.

– Jonkinlainen ennakkokäsitys alueen tiestöstä on toki, kun siellä aikanaan F-cupin kilpailuja ajettiin, mikä helpottaa omalta osaltaan valmistautumista. Mutta ainahan ne tuolta muistista aikojen saatossa hieman hämärtyvät, joten hiukan joutuu varmasti alussa hakemaan rajoja, Nevä päätti.

Teksti: Patrick Rupponen, Samuli Nevän tiedotus


Facebook kommentit