Samuli Nevä tietää iskun paikat tulevassa kilpailussa – “Kaksi yöllistä erikoiskoetta ovat tuttuja”

27.9.2018 / 19:02
Samuli Nevä Turun UA:n seurakilpailussa Yläneellä (Kuva: Patrick Rupponen).

[ A- ] / [ A+ ]

Paimion UA:ta edustava Samuli Nevä lähtee odottavin tunnelmin kohti Turun ja Salon seudulla tänä viikonloppuna ajettavaa rallin SM-sarjan finaalikilpailua kartturinsa Juha Kivimäen kanssa. Kaksikko kilpailee Suomi Cupin puolella.

Lukuisat kauden aikana vaivanneet tekniikkamurheet ovat vesittäneet osallistumisen tai keskeyttäneet kaksikon monet rallin jo ennen aikojaan. Pari viikkoa sitten ajetut testit Turun UA:n seurakilpailussa antoivat kuitenkin luottoa auton kestävyydestä ja varsinkin iskukyvystä.

– Kyllä tässä on hermoja koeteltu läpi kauden, kun ei ole millään vehkeet pelannut silloin kuin pitäisi. Nyt kuitenkin ennakkotestit olivat sen verran hyvät ja töitä on tehty auton kanssa tallissa niin, että kyllä se nyt saa jo luvan toimia, Nevä vakuuttaa.

Kuvankaunis Toyota Corolla GT sai talvikauden jälkeen uuden moottorin. M-Datan Mika Suominen teki vielä uuden moottorinsarjan jonka jälkeen ongelmista on päästy eroon. Tällä kaudella lähinnä F-Rallisarjaa ja lähialueen kisoja kierrellyt Nevä on tuttu nimi myös Turussa ajettujen SM-rallien lähtöluetteloista. Vuonna 2016 kilpailu päättyi jopa Suomi Cupissa viitosluokan voittoon. Vuoden 2014 kisa oli sitten surullisen kuuluisa.

– Ajettiin perinteistä Saukonojan pätkää Liedossa, joka on siis tuttu pätkä kaikille varsinais-suomalaisille rallin seuraajille. Varsinkin Saukonojan koulun alue on aina tupaten täynnä, kuten oli silloinkin. Tultiin tosiaan melko haipakkaa ennen koulun kääntymistä olevalle nypylle, oikeastaan ilman nostamatta ja sen huomasi jo silloin, että tämä ei pääty hyvin. Lopputuloksena oli siis kaato kaikkien ihmisten silmien alla. Se oli aika kirvelevä kokemus, tänä vuonna saatetaan hiukan nostaa kaasulta siinä paikassa, Nevä naurahtaa.

Pahimmiksi kilpakumppaneikseen Suomi Cupin viitosluokassa Nevä luettelee paikallisvastustajat Reijo Mattilan ja Tomi Rönnemaan. Perjantaina ajettavat kaksi metsäerikoiskoetta pimeässä ovat tuttuja ja ne mies luetteleekin iskun paikoiksi.

– Kyllä ne kaksi yöllistä erikoiskoetta, Saukonoja ja Juntola, ovat sen verran tuttuja, että pitäisi olla ihan hyvät saumat iskeä eroa jo siellä. Toki ne ovat varmasti tuttuja myös muillekkin paikallisille. Pimeys tuo vielä mukaan erityisen hohdon ajamiseen. Innolla odotan, että päästään pitkästä aikaa ajamaan kilpaa valojen kanssa, Nevä innostuu.

Lopuksi Nevä haluaa vielä lähettää terveiset rallikansalle.

– Tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan, sekä fiilistelemään hienoa kaksipäivästä rallia parhaimmillaan. Ja muistakaa turvalliset katselualueet, Nevä päätti.

Teksti: Samuli Nevän tiedote

 


Facebook kommentit