Samuli Nevällä onnistunut loppukausi, saksalainen mediajätti hehkutti paimiolaista

29.12.2018 / 12:34
Samuli Nevä ja Toyota Corolla Rantarallissa lokakuussa (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Alkukausi 2018 tarjosi Samuli Nevälle keskeytysten myötä lähinnä pettymyksiä, mutta loppuvuodesta tulleet kaksi hienoa voittoa nostivat paimiolaisen rallikuljettajan fiilistä ja ennen kaikkea odotuksia kautta 2019 silmällä pitäen.

Samuli Nevä päätti kilpailukautensa 2018 kahteen voittoon, kun ensin Turun ja Salon SM-rallista tuli Suomi Cupin luokkavoitto ja viikko sen jälkeen F-rallisarjan kauden viimeinen osakilpailu, Rantaralli Mynämäen ympäristössä, oli Nevän ja kartanlukija Juha Kivimäen näytöstä.

Rallin SM-sarjan yhteydessä ajettavasta Suomi Cupista tullut luokkavoitto Turun ja Salon ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna irtosi lähes kolmen minuutin marginaalilla.

– Kaikki meni niin kuin suunniteltiin. Auto toimi loistavasti, eikä ollut suurempia tilanteitakaan. Mahtava kilpailu kaikkinensa, josta iso kiitos järjestäjille, Nevä kommentoi tiedotteessaan.

Nevän kausi päättyi Rantaralliin, F-rallisarjan kauden viimeiseen osakilpailuun.

– “Testit” Rantarallia varten ajettiin TeijoTalot-rallissa (Turun ja Salon SM-ralli) ja kun auto toimi siellä moitteettomasti, niin ei ollut syytä lähteä muuttamaan hyväksi todettua pakettia. Rantarallissa tiet ovat melko nopeita ja sama tilanne oli viikko takaperin Turussa ja Salossa, joten samoilla säädöillä mentiin. Jarrupalat taidettiin vaihtaa, muuten auto oli lähes samassa tikissä, Nevä taustoitti.

Rantarallista Nevä ja Kivimäki taituroivat F-Klassikon voiton 21 sekunnin turvin.

– Aivan mahtava fiilis päättää kausi tähän! Kisa sujui aivan suunnitelmien mukaan, viimeisellä pätkällä meinasi olla vähän tilanteen “poikasta”, kun ajettiin samoilla renkailla koko kisa läpi. Mutta muuten ajettiin ilman ongelmia. Iso kiitos huollolle ja yhteistyökumppaneille koko kaudesta, Nevä kiitteli.

Nevä pääsi syksyllä myös nauttimaan kansainvälisestä huomiosta ja oikein isolla tavalla, kun saksalainen ralliautoilun mediajätti Rallye-Magazin jakoi Facebook-seinällään BV-Team Motorsportsin tekemän videon Nevän suorituksista Rantarallissa. Rallye-Magazinin Facebook-sivulla on seuraajia yli 1,6 miljoonaa ja Nevä-video on kerännyt lähes 450 tykkäystä ja yli 100 jakoa.

Aiemmin vastaavanlaisesta kansainvälisestä huomiosta Rallye-Magazinin toimesta suomalaiskuljettajista on päässyt nauttimaan ainakin Ilmo Lario, marraskuussa 2017, kun Rallye-Magazin nosti esille Larion, sekä kotimaisilla ralliteillä rallifaneja suuresti ihastuttaneen BMW M3 -ralliauton.

– Rallye-Magazin on rakastunut! 400 hevosvoimaa ja järjetön ääni, me rakastamme tätä BMW M3 -autoa, Rallye-Magazinin Facebook-päivityksessä hehkutettiin reilu vuosi sitten.

Nevän kilpailukausi ensi vuoden osalta starttaa 12. tammikuuta ajettavalla Kaloppi Rallilla.

 

Samuli Nevä, Rantarallissa

Samuli Nevä ja Juha Kivimäki Rantarallissa Toyota Corolla GT:llä

Julkaissut BV-Team Motorsports Keskiviikkona 10. lokakuuta 2018

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: MIL Rallyvids


Facebook kommentit