Samuli Vuorisalo avaa kautensa Mikkelissä

25.2.2016 / 19:13

[ A- ] / [ A+ ]

Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten avaavat oman kilpakautensa tulevana viikonloppuna Mikkelissä SM Vaakuna-Rallin merkeissä. Kaksikon kalustona toimii aikaisemmilta SM-kausilta tuttu automalli Ford Fiesta R2.

Viime kaudella Saksassa kilpaillut Samuli Vuorisalo avaa oman kautensa Mikkelin SM-rallissa. Vuoden 2014 SM3-luokan suomenmestarin pitkä odotus päättyy, kun neljän kuukauden kisatauko päättyy tulevana viikonloppuna.

– Tämän kauden ensimmäinen kisa edessä pitkän tauon jälkeen, joten tunnelmat on sanomattakin aivan katossa. Polte kisaamiseen on ollut kokoajan kova ja nyt vihdoin päästään takaisin tositoimiin, mies iloitsee.

Vuorisalo lähtee tulevaan kisaan vuokra-autolla. Kalustona toimii jo entuudestaan tuttu Ford Fiesta R2, jonka toimittaa sekä ylläpitää KMS Racing Uudestakaupungista Arto Kumpumäen johdolla. Samuli näkee, että tässä vaiheessa kautta tämä on järkevä tapa saada taas ”tatsi” kisa-ajamiseen.

– Todettiin, että tämä vaihtoehto on tähän kohtaan järkevä sekä sopiva ratkaisu ajotuntuman ylläpitämiseen. Lisäksi Mikkeli on oiva paikka aloittaa kausi, koska siellä on aina ollut tarjolla hienot ja haastavat tiet sekä hyvin järjestetty ralli. Itse SM-sarjaa ei tulla näillä näkymin sen enempää ajamaan, mutta tämä on oiva kisa tähän kohtaan kautta. Muita suunnitelmia toki on ja tavoitteet on ulkomailla, mutta kaikki ei tapahdu sormia napsauttamalla, joten spekuloidaan sitten lisää, kun on jotain aihetta siihen.

Vaikka kisatauko on ollut pitkä niin Samuli lähtee varsin luottavaisin mielin kilpailuun. Kaksikko ajoi torstaina hyvät testit ja sen myötä tunnelmat paranivat entisestään.

– Päästiin ajamaan kahdella eri tiellä yhteensä noin 70 kilometriä testiä. Alun pienen hakemisen jälkeen ajo parani veto vedolta ja loppuvaiheessa testejä meno oli jo semmoista kuin kuuluukin olla. Tuli oikein vanhat hyvät ajat mieleen Fiestan ratissa ja nyt ei sitten muuta kuin täysi ”hönkä” päälle ensimmäisestä erikoiskokeesta asti, Vuorisalo naurahti.

Kun kisaamaan lähdetään niin tavoitteet asetetaan aina korkealle, niin nytkin. Lisäksi Mikkeli on erityinen paikka Vuorisalolle, koska vuonna 2013 mies saalisti siellä uransa ensimmäisen SM-podiumpaikan.

– Totta kai tavoitteet on voittovauhtiin asetettu ja, kun kypärä lyödään taas päähän sekä kilpailuvietti on kova niin ilman muuta menestystä lähdetään tavoittelemaan. Mikkelistä on hyviä muistoja, kun saavutin siellä urani ensimmäisen ”pyttysijan” SM-sarjassa ja sen seudun tiestö on minun makuun. Ei muuta kuin tuulta päin, Samuli toteaa lopuksi.

Kuva: Janne Pieviläinen

-EK


Facebook kommentit