MOTORSPORT

Sastamalan ulosajo käsitelty, Öhman valmis SM-finaaliin – “Hyvä, että oli vielä yksi kilpailu”

Rallin SM-sarja päättyy tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun. Mukana kilpailussa ja SM3-luokassa nähdään myös edellisessä osakilpailussa Sastamalassa vajaa kuukausi sitten rajun ulosajon kokenut Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman.

Sastamalan kuukauden takaiset tapahtumat ovat nyt taakse jäänyttä elämää, mutta selvää on, että auton kuntoon saaminen teetti runsaasti töitä ja siltä tutulta kiireeltäkään ei vältytty.

– Hyvillä mielin lähdetään tulevaan kilpailuun. Hyvä, että oli vielä yksi kilpailu Sastamalan jälkeen, ettei tarvinnut sinne lopettaa kautta. Isot kiitokset Iin Automaalaamolle, kuin Olkoniemen Jukallekin. He laittoi auton nippuun. Tosin auton kanssa meinasi tietyllä tapaa tulla hieman kiire, koska osatoimituksissa kesti luvattoman pitkään ja tärkeää oli kuitenkin päästä testaamaan vielä ennen kilpailua, Patric Öhman taustoittaa viime viikkojen tapahtumia.

Lopulta kaikki palaset saatiin loksahtamaan paikoilleen ajoissa ja musta Ford Fiesta polkaistiin jälleen vauhtiin viime sunnuntaina ajetuissa testeissä.

– Reilut 100 kilometriä ajettiin. Nähtiin, että kaikki toimii ja saatiin vähän palautettua hyvää fiilistä myös itse ajamiseen. Se onnistui ja mitään suurempaa vikaakaan ei ilmennyt, niin pitää olla tyytyväinen olosuhteisiin nähden. Kaikki on siltä osin erittäinkin hyvin tällä hetkellä, Öhman kuvailee.

Auto ei päällisin puolin näyttänyt kärsineen ulosajossa suuriakaan vahinkoja, mutta pellin alla tilanne oli kuitenkin toinen. Ikävästä tapahtumasta löytyi myös yksi positiivinen yllätys.

– Se törmäys oli aika raju, niin oli odotettavissakin, että aika paljon joudutaan osia vaihtamaan ja aika pitkä oli osien tilauslista kieltämättä. Positiivinen yllätys oli ehdottomasti se, että tekniikka, moottori ja vaihdelaatikko, ne pysyi täysin ehjinä.

Kun Öhman viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa hyppäsi ralliauton rattiin kyseisen ulosajon jälkeen, niin sillä hetkellä Sastamalan tapahtumat oli unohdettu täysin.

– Ei se ulosajo kummitellut enää millään tavalla. Asia on käsitelty silloin ja Timo Jutilaa lainaten, “on tehty hommia ja menty eteenpäin”. Tottakai siinä hetken kestää päästä siihen fiilikseen ja rytmiin ja juuri sen takia oli tärkeää päästä ajamaan. Saatiin tärkeitä kilometrejä ja myös hyviä vinkkejä ajamiseen ja nuotitukseen liittyen.

Ulosajossa selkänsä loukannut ja siitä parhaillaan toipuva kartanlukija Aki Sparre on tulevasta kilpailusta sivussa ja Sparrea tuuraa Jukka Jämsen, joka on lukenut nuotteja Öhmanille kuluvan kauden aikana kahdessa kilpailussa.

– Aki toipuu loppukauden ja vähän ensi kauden alusta vielä. Sitten kun “ruoto” on suorassa ja mies on täydessä iskussa, niin Aki hyppää takaisin mukaan. Muutama kilpailu Jukan kanssa ollaankin ajettu, tuttu kaveri ja homma toimii. Hyvä, että saatiin tuttu kaveri vierelle, Öhman kehuu.

Tuleva kilpailu on kaksipäiväinen, missä perjantai-iltana ajetaan kolme erikoiskoetta ja lauantaina aamupäivän, sekä iltapäivän aikana loput viisi. Öhman korostaa, että perjantai on todella pitkä päivä, koska se käynnistyy kuljettajilla ja kartanlukijoilla jo aamulla nuotituksen merkeissä. Tulostavoitteista vantaalainen ei halua tässä kohtaa puhua. Tavoitteet on aseteltu nyt eri tavalla kuin aiemmin.

– Lähdetään puhtaasti ajamaan omaa kilpailua, nauttimaan ja saamaan hyvä lopetus kauteen. Sunnuntaina testeissä muutettiin aika paljon nuotitusfilosofiaa. Yritetään keskittyä enemmänkin siihen, että pystyttäisiin toteuttamaan uudenlaista ajattelutapaa nuotituksessa ja sitä siirtää ajamiseen. Vähän opiskella uudestaan ja alkaa sisäistämään uusia asioita. Se olisi nyt tärkeämpää kuin tulokset itsessään, Öhman korostaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com