Saudiarabialaisen toinen yritys Tunturirallissa – Ralliharrastus käynnistyi Jussi Välimäen opissa

9.1.2019 / 13:25
Rakan Al-Rashed ja Jarkko Kalliolepo Tunturirallissa 2017 (Kuva: Rakan Al-Rashedin Instagram).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Rovaniemen ympäristössä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Legendaarisen Tunturirallin osallistujalistalta löytyy paljon mielenkiintoisia nimiä ja yksi heistä on ehdottomasti saudiarabialainen Rakan Al-Rashed.

Rakan Al-Rashed osallistuu Tunturiralliin nyt toista kertaa ja nyt alla tule olemaan Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -auto. Kaksi vuotta sitten saudiarabialaisen tehdessä debyyttinsä tässä legendaarisessa ja haastavassa rallissa, Al-Rashed kilpaili Mitsubishi Lancer Evo X -autolla ja nuotteja hänelle luki tuolloin Jarkko Kalliolepo. Kaksikon sijoitus yleiskilpailussa oli 49. ja SM2-luokassa 12.

Kalliolepo muistetaan muun muassa Jussi Välimäen kartanlukijana ja Välimäki puolestaan oli se henkilö, joka toimi Al-Rashedin ralliopettajana tämän aloitellessa ralliharrastustaan kuluvan vuosikymmenen alkupuolella.

– Pari kolme vuotta sitten Rakan soitti, että tulisi viikoksi ajamaan Suomeen. Otin Jakke Honkasen kokeneena kartturina mukaan ja pidettiin oikein kunnon rallikoulu. Hän innostui rallista tosi paljon ja osti auton jolla ajoi. Se lähettiin viikon jälkeen hänelle Dubaihin, jossa hän silloin asui, Välimäki taustoitti UrheiluUutiset.comin haastattelussa tammikuussa 2017.

Seuraava yhteydenotto Al-Rashedin suunnalta tuli syksyllä 2015.

– Rakan soitti, että täällä olisi Dubain ralli johon hän haluaisi osallistua. Hän kysyi tulisinko tallipäälliköksi. No minähän lähdin. Hän ei ollut ajanut yhtään rallikilpailua sitä ennen. Paikallisella huollolla mentiin. Viime vuonna (2016) otin Kalliolevon kartturiksi sinne ja Risto Tuomisen päämekaanikoksi. Ajettiin Kuwaitin Ralli, jossa Rakan oli yleiskilpailun viides ja N-ryhmän kolmas. Se oli todella kova suoritus. Jordaniassakin ajettiin ja käytiin Liettuassakin, Välimäki muisteli.

Kahden vuoden takaisen Tunturirallin jälkeen Al-Rashed nähtiin kaudella 2017 kilpailemassa toistamiseen Jordanian Rallissa, sekä myös Latvian EM-rallissa ja Saarenmaa Rallissa. Vuoden 2018 osalta ei kilpailumerkintöjä kuitenkaan löydy, joten Al-Rashed starttaa tämänvuotiseen Tunturiralliin yli vuoden mittaiselta kilpailutauolta.

Kartanlukijana Al-Rashedilla toimii tällä kertaa kokenut portugalilainen Hugo Magalhaes, joka veljensä Hugon kanssa sijoittui rallin EM-sarjassa vuonna 2017 toiseksi ja viime vuonna kolmanneksi. Magalhaesin veljekset voittivat kahden edellisen kauden aikana EM-sarjassa kaksi osakilpailua. Magalhaesin CV:stä löytyy muun muassa 20 MM-rallia ja 27 EM-rallia.

Lue myös! Jussi Välimäki rakentaa nyt Saudi-Arabian rallikulttuuria – “Älyttömän hienoa” (26.1.2017)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit