Savu ja käry kabiinissa säikäyttivät Juha Salon – “Siinä meni askelmerkit sekaisin”

5.3.2022 / 22:33
Juha Salo taituroi Skodan Kuopion SM-rallissa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salo ajoi rallin SM-sarjan talvikaudella kahdessa osakilpailussa kolmanneksi ja kolmas on karkkilalaisen sijoitus myös SM1-luokan pisteissä kolmen ajetun osakilpailun jälkeen.

Perjantaina ja lauantaina Kuopion seudulla ajettu kauden kolmas SM-ralli toi Juha Salolle toisen peräkkäisen palkintosijoituksen rallin SM-sarjassa. Tammikuussa Rovaniemellä Salo ja kartanlukija Mikko Markkula sijoittuivat SM1-luokassa viidenneksi, mutta Riihimäen ja Kuopion kilpailuista tuloksena oli kolmas sija.

– Hyvää taistelua, eikä tällä kertaa virheitä! Tein eilen illalla rallin toiselle pätkälle jostain syystä todella epätarkan nuotin ja se kostautui. Ei näissä kilpailuissa saisi ainoatakaan nuottia arpoa. Kun sama pätkä ajettiin tänään toistamiseen, niin automme takapuskuri löi johonkin penkkaan sen verran, että osa puskurista kääntyi päin pakoputkea, Salo kertasi tiedotteessaan taivaltaan Kuopion SM-rallissa.

Kun kesken erikoiskokeen auton kabiiniin oli tullut savua ja käryä, luuli Salo jo auton olevan jostain kohtaa tulessa. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt, mutta keskittymiseen ylimääräiset “ohjelmanumerot” ilman muuta vaikuttivat.

– Siinä meni askelmerkit ajamisessani sekaisin. Kun pääsimme ek:n maaliin, niin Mikko kävi tarkastamassa, että mikään ei palanut, Salo totesi.

Ennen kilpailun viimeistä erikoiskoetta Salon kolmas sija oli aika lailla kiveen hakattu, sillä eroa toiseen sijaan oli 28,3 sekuntia ja neljäntenä ollut Teemu Asunmaa puolestaan oli jäänyt Salosta 10,8 sekuntia. Maalissa Salon ero voittoon ajaneeseen Emil Lindholmiin nähden oli 37,9 sekuntia, mutta kolmas sija säilyi hallussa 9,9 sekunnin turvin.

– Viimeisen pätkän otin varman päälle, koska sillä ei ollut enää sijoitukseemme vaikutusta. Täältä oli tulollaan kolmas sija ja sen me otimme ja hyvä niin. Eilen jäimme metsäpätkällä liikaa. Huono nuotti ja en ollut hereillä. Tänään ajo kulki. En saanut tällä kertaa ajettua yhtään pohja-aikaa, joita täältä haimme. Olimme tasaisesti kärjen tuntumassa, mutta viimeinen askel jäi ottamatta, Salo kertasi kilpailunsa kulkua.

Viikonlopun suoritukseensa Salo sanoi olevansa tyytyväinen.

– Ei mitään hölmöilyjä, ehjä ajo. Savuongelma oli ainoa isompi murhe, mutta siitä selvittiin, Salo korosti.

Talvikauden tulosrivi 5-3-3 nostaa Salon SM-pisteissä tässä vaiheessa kautta kolmanneksi ja eroa SM1-luokan pistejohtajaan Emil Lindholmiin on 19 pistettä.

– Talvikaudesta voisin antaa itselleni arvosanan kahdeksan tai kahdeksan plussa. Kesällä jatketaan ja siitä tulee varmasti mielenkiintoista. Mitään ei ole suuntaan tai toiseen ratkaistu. Yhteistyökumppaneilleni talvikaudesta suuri kiitos, Salo päätti.

Rallin SM-sarjassa talvikausi on nyt siis saatu päätökseen ja edessä on reilun parin kuukauden mittainen kilpailutauko. Kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Turun seudulla 13.-14. toukokuuta.

SM1-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1) Emil Lindholm (NHD) 62
2) Egon Kaur EST 53
3) Juha Salo (KaUA) 43
4) Teemu Asunmaa (AlavUA) 41
5) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 38
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 34
7) Anssi Valkonen (AL-Härmä) 22
8) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 18
9) Niclas Grönholm (EMSC) 15
10) Sami Pajari (HeiUA) 12

 

 

SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri

13.05.-14.05. Turku
17.06.-18.06. Seinäjoki
26.08.-27.08. Mikkeli
30.09.-01.10. Kouvola

Uutiseen päivitys su 6.3.2022 klo 04.55 -> Juha Salon kilpailusuoritus on hylätty
Uutiseen päivitys su 6.3.2022 klo 12.55 -> Salolta vastalause hylkäyspäätökseen

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Positiivinen ensikokemus uusista renkaista siivitti Lindholmin voittoon – “Iso yllätys”


Facebook kommentit