Sebastien Loeb: “Ehdottomasti päästävä finaaliin”

17.4.2017 / 13:51
Jykevä on Loebin asento, ja jykevä on myös supercar-luokan Peugeot, mutta Barcelonan floppi ei saa enää toistua. (kuva: Red Bull)

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun monitaitaja Sebastien Loeb pettyi rallicrossin MM-kauden avauksessa Barcelonassa eikä selvinnyt finaaliin. Seuraava osakilpailu ajetaan viikonloppuna Portugalissa, eivätkä jäännöspisteet enää kelpaa Loebille eikä koko Peugeot-Hansen –tiimille.

Hansenin talli on Peugeotin virallinen tehdastalli. Timmy Hansen oli avauskilpailun viides, Kevin Hansen jäi semifinaalivaiheeseen eikä voimansiirto-ongelmista kärsinyt Loeb selvinnyt alkueristä edes jatkoon. Kovilla panoksilla operoiva Peugeot-Hansen oli syystäkin pettynyt, ja maailmanmestaruutta tavoitteleva Loeb etenkin. Portugalin Montalegreen tiimi lähtee luonnollisesti positiivisen kautta.

– Auto on mielestäni kehittynyt etenkin karkeammalla alustalla viime vuodesta ja uskon, että olemme kilpailukykyisempiä. Viime vuonna sää oli järkyttävä (rankkasade), joten toivottavasti keli olisi nyt hieman miellyttävämpi. Minun pitää ehdottomasti päästä finaaliin tänä viikonloppuna saadakseni tulosparannusta Barcelonan jälkeen, Loeb sanoo tallinsa tiedotteessa.

– Montelegren rata, jossa on tiukat mutkat ja korkeat kanttarit, ovat aiheuttaneet meille ongelmia kahtena viime vuonna. Olemme työskennelleet erittäin ankarasti talven aikana näiden asioiden kanssa. Meille tulee autoihin myös muutamia uusia osia, joita testasimme Barcelonan jälkeen. Meidän tulee keskittyä tarkasti saadaksemme mahdollisimman paljon pisteitä ja molemmat autot finaaliin, tallipäällikkö Kenneth Hansen korostaa.

MM-sarjaa kohtaa avausviikonlopun jälkeen hallitseva mestari Mattias Ekström. Hänen Audi-tallikaverinsa Toomas Heikkinen on kahdeksantena. GRX-yksityistallin kanssa MM-sirkusta kiertävä Niclas Grönholm on vielä nollilla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit