Sebastien Loeb mukaan rallicrossin MM-sarjaan

29.2.2016 / 13:01

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari, ranskalainen Sebastien Loeb, on tehnyt sopimuksen rallicrossin MM-sarjassa ajavan Team Peugeot Hansenin kanssa. Sopimus kattaa kauden 2016 ja kaikki sarjan 12 osakilpailua. Loebin tallikaverina ajaa viime vuonna MM-hopealle ajanut Timmy Hansen.

42-vuotias Sebastien Loeb voitti urallaan rallin MM-sarjassa kaiken mahdollisen. 169 ajamastaan osakilpailusta 78 voittanut ranskalainen ajoi kolmen parhaan joukkoon yhteensä 116 kertaa, erikoiskokeiden nopeimpia aikoja kertyi 905 ja MM-pisteitä 1625. Kaikissa näissä tilastoissa rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari on suvereeni ykkönen. Rallicrossin MM-sarjaan Loeb lähtee täynnä intoa.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta saada osallistua ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjaan. Vuosien varrella olen ollut onnekas, kun olen saanut osallistua niin monipuolisesti erilaisiin, uskomattomiin kilpailuihin, mutta rallicross tulee olemaan kaikin puolin jotain todella ainutlaatuista. Auto ja strategia tämän tyyppisissä kilpailuissa ovat minulle täysin uusia kokemuksia, joten edessä on varmasti paljon opittavaa. Toivon kuitenkin, että pystyn kilpailemaan kärkisijoista mahdollisimman nopeasti, Loeb kertoo Team Peugeot Hansenin tiedotteessa.

Täysin vieras laji ei rallicross Loebille ole, sillä hän voitti vuonna 2012 rallicrossin X Gamesin mestaruuden, sekä osallistui vuonna 2013 kotimaassaan Ranskassa ajettuun EM-osakilpailuun. Tallikaverina Loebilla toimii viime vuonna MM-sarjassa hopealle ajanut Timmy Hansen ja tiimin tiedotteen mukaan tavoitteena tänä vuonna on valloittaa niin tiimien, kuin myös kuljettajien maailmanmestaruus.

– Viime kaudella osoitimme, että tiimillämme on potentiaalia menestyä tässä sarjassa. Loebin tulon myötä tiimimme tulee olemaan entistäkin vahvempi. Rallicross on yksi vaikeimmista lajeista dominoida, varaa ei ole yhteenkään virheeseen. Loebilla on kuitenkin uskomaton kyky sopeutua uusiin tilanteisiin ja minulle ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö hän tulisi olemaan vahva haastaja, tiimipäällikkö Kenneth Hansen uskoo.

Ensimmäisen kerran vuonna 2014 ajettu rallicrossin MM-sarja käynnistyy tämän vuoden osalta huhtikuussa Portugalissa. Sarjan osakilpailuja ajetaan lisäksi Saksassa, Belgiassa, Englannissa, Norjassa, Ruotsissa, Kanadassa, Ranskassa, Espanjassa, Latviassa, sekä Argentiinassa. Viime vuonna kuljettajien maailmanmestaruuden voitti rallin vuoden 2003 maailmanmestari, norjalainen Petter Solberg. Suomalaista osaamista sarjaan tuo 24-vuotias Toomas Heikkinen.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Kuva: Red Bull


Facebook kommentit