Sebastien Loeb taas uudessa maailmanmestaruusjahdissa

27.5.2016 / 09:08
Sebastien Loeb saavutti rallissa yhdeksän maailmanmestaruutta. Rata-autoilussa mestaruudet jäivät saamatta (2x MM-pronssia). Nyt ranskalainen yrittää titteliä rallicrossissa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Loebin kunniakas autourheilu-ura jatkuu nyt rallicrossin MM-sarjassa. Ranskalainen superkuski kilpailee Peugeot Hansen -tallissa, joka on autonvalmistajan tehdastalli. Loeb ajoi edellisessä osakilpailussa Belgiassa kakkoseksi. Viikonloppuna MM-gloriasta kilpaillaan Englannin Lydden Hillissä.

Loeb, 42, aloitti kauden viidennellä sijalla Portugalissa. Saksan Hockenheimissa hän jäi finaalin ulkopuolelle. Belgian Mettetin radalla Loeb saavutti uransa parhaan sijoituksen MM-rallicrossissa olemalla toinen. Hän on myös voittanut X Gamesin rallicrossin vuonna 2012.

– Oltuani palkintokorokkeelle Mettetissä, en voisi olla enempää innostuneempi. Tavoite on jatkaa yhtä kilpailukykyisenä ja taistella kärkiporukassa, huolimatta siitä, että Lydden Hill on minulle täysin tuntematon rata, Loeb sanoo tallinsa tiedotteessa.

Lydden Hillin rata on asvalttipainotteinen. Radan pitäisi sopia Loebille ja hänen ajotyylilleen sekä myös Peugeot 208 WRX -autolle.

– Belgiassa ymmärsin mikä on hyvän lähtöruudun merkitys, ja toisaalta myös, miten viikonloppu voi muuttua hyvään tai huonoon suuntaan erittäinkin nopeasti. Toivottavasti Lydden Hillissä kaikki menee tämän suhteen hyvin, Loeb sanoo.

Lydden Hillin kilpailun ensimmäiset aika-ajoerät ajetaan lauantaina, ja sunnuntaina vuorossa ovat loput kaksi aika-ajoerää, kaksi semifinaalia ja finaali.

Kolmen osakilpailun jälkeen Loeb on MM-sarjan yhteispisteissä neljäntenä 54 pisteellään. Sarjaa johtaa Audilla kilpaileva Mattias Ekström, jolla on 78 pistettä. Ekströmin tallikaveri Toomas Heikkinen on MM-sarjassa viidentenä.

Loeb saavutti rallissa yhdeksän kuljettajien maailmanmestaruutta, vieläpä peräkkäisinä vuosina. Hän on kilpaillut myös erikoiskilpailuissa, kuten Le Mansin 24-tunnin ajossa ja Pikes Peak -mäkikilpailussa. Rata-autoilun WTCC MM-sarjassa Loeb ajoi Citroenin tehdastallissa kaksi kertaa MM-pronssille.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös: Niclas Grönholm pistejahtiin Englantiin


Facebook kommentit