Sebastien Loebin ja kilpakumppaneiden tilastovertailussa hauska sattuma

9.3.2018 / 20:35
Sebastien Loeb tekee paluun rallin MM-sarjaan Meksikossa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaikkien aikojen menestyneimmän rallikuljettajan Sebastien Loebin paluu rallin MM-sarjaan tänä viikonloppuna Meksikossa kerää luonnollisesti suurimmat otsikot kilpailun aikana.

Edellisen kerran Sebastien Loeb, 44, nähtiin kilpailemassa rallin MM-sarjassa vuonna 2015, kun ranskalainen osallistui Monte Carlon MM-ralliin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013. Loebin viimeisin täysi kausi MM-sarjassa on vuodelta 2012, kun hän ajoi yhdeksännen kerran rallin maailmanmestariksi.

Loebin saavutukset on vuosien varrella lueteltu moneen kertaan ja ne tiedetään. Voidaan sanoa, että Loeb on kaikkien MM-sarjan merkittävimpien tilastojen kärjessä. Yksi näistä tilastoista on voitetut MM-rallit. Ensimmäisen MM-rallinsa Saksassa vuonna 2002 voittanut Loeb on noussut urallaan rallin päätteeksi ykköskorokkeelle suihkuttamaan voittosampanjaa peräti 78 kertaa. Palkintosijoituksia on huimat 116 kappaletta.

Voittojen määrään liittyykin sitten se hauska sattuma tilastovertailun osalta, kun vertailuun laitetaan Meksikon MM-rallissa mukana olevien Loebin kilpakumppaneiden voittojen määrä. Kun Sebastien Ogierin (41 voittoa), Jari-Matti Latvalan (17), Thierry Neuvillen (7), Kris Meeken (5), Andreas Mikkelsenin (3), Ott Tänakin (2), Elfyn Evansin (1), Esapekka Lapin (1), sekä Dani Sordon (1) saavuttamat MM-rallien voitot lasketaan yhteen, päästään täsmälleen samaan lukemaan, kuin Loebin voittojen määrä, 78.

Meksikon MM-rallin Loeb on voittanut kuusi kertaa, vuosina 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, sekä 2012. Tässäkin tilastossa hän on kaikkien aikojen ykkönen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit