Sebastien Ogier ei uhoa: “Olen oppinut olemaan järkevä tavoitteideni kanssa”

18.1.2017 / 12:30
Sebastien Ogier on tottunut hymyilemään, koska voittajan on helppo hymyillä. Pystyykö hän samaan Fordin ratissa? (kuva: Helena El Mokni)

[ A- ] / [ A+ ]

Sebastien Ogier hallitsi Volkswagenillaan rallin MM-sarjaa neljä vuotta. Nyt ei ole enää VW:tä, mutta on Ogier. Jatkaako hän dominointia Fordin ratissa?

M-Sportin Fordin keulakuva Malcolm Wilson onki kuljettajamarkkinoilta suurimman vonkaleen, kun sai nelinkertaisen maailmanmestarin sinisen ovaalin kuskiksi. Muut kuljettajat ovat Ott Tänak sekä Elfyn Evans.

– Kausi on uusi sanan kaikilla merkityksillä. Uusi aikakausi, uusi auto ja uusi tiimi. Tiedämme, että kokemuksen merkitys on rallissa tärkeä. Olisi ollut hienoa saada enemmän aikaa tiimin kanssa. Olemme kuitenkin oppineet paljon viimeisen kuukauden aikana. Viimeisten vuosien aikana olen oppinut olemaan järkevä tavoitteideni kanssa. Tämä on suunnitelmamme nytkin. Meillä ei ole ollut paljoakaan valmistautumisaikaa. Lähdemme kauden avauskisaan määrätietoisesti ja tekemään parhaamme, Ogier sanoo M-Sportin tiedotteessa.

– Sebastien on huikea kuski, mutta huomioiden se vähä aika mitä hän on Fiestassa istunut, pitää hyväksyä se, että hän starttaa epäkiitollisesta asemasta. Siitä huolimatta, jos joku pystyy menestymään vaikka todennäköisyys on vastaan, niin se on juuri Sebastien Ogier, tallipäällikkö Wilson hehkuttaa.

Ott Tänakin ja Sebastien Ogierin kemioiden uskotaan sopivan hyvin yhteen. Pieni esimerkki siitä saatiin viime vuonna Puolan osakilpailussa, jossa Ogier nosti voittonsa rengasrikossa menettäneen Tänakin harteilleen. Tänak ajoi M-Sportin ykköstiimissä jo 2012 ja 2015. Viime vuonna hän teki näyttönsä M-Sportin kalustolla, mutta DMackin väreissä. 2015 Tänak ajoi Elfyn Evansin tallikaverina, ja nyt on Evansin vuoro ajaa DMackin autolla. Ympäri mennään, ja yhteen tullaan siis.

– Tavoitteeni tähän kauteen on olla tasaisen vahva. Meillä on melko paljon kokemusta, ja nyt haluamme hyviä tuloksia säännöllisesti, Tänak sanoo.

M-Sport odotti tehdastallistatusta Fordin kanssa, mutta joutuu ainakin toistaiseksi jatkamaan omalla nimellään. Toki tallin suorituskyky ja faciliteetit ovat tehdastallitasoa. Siitä menestys ei jää kiinni.

Rallin MM-sarja alkaa torstai-iltana Monte Carlon osakilpailulla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Monten WRC-faktat


Facebook kommentit