Sebastien Ogier Harjun kuningas Suomen MM-rallissa

30.7.2015 / 22:15
Hallitseva maailmanmestari Sebastian Ogier aloitti Neste Oil Rallissa vauhdikkaasti. Kuva: Jari Hotti

[ A- ] / [ A+ ]

Hallitseva maailmanmestari ja MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Volkswagen-kuljettaja Sebastien Ogier oli nopein Suomen MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella. Harjun märissä olosuhteissa ajettu lyhyt kaupunkierikoiskoe ei tunnetusti tuonut suuria eroja kuljettajien välille, kärkikymmenikkö mahtuu avauspäivän ainoan erikoiskokeen jälkeen neljän sekunnin sisään. Ogierin tallikaveri ja rallin suurin suomalaistoivo Jari-Matti Latvala oli viides häviten 1,6 sekuntia ranskalaiselle.

Vanha sanonta rallissa kuuluu, että lyhyellä erikoiskokeella et voi voittaa rallia, mutta sen voit hävitä. Tämä sanonta sopii erinomaisesti myös Harjulle, varsinkin kun erikoiskoe on avauspäivän ainoa ja olosuhteet olivat tänään kuljettajille vaikeat. Päivän aikana tiet kastelleet sadekuurot toivat lisähaasteita.

– Olen tyytyväinen, että päästiin maaliin. Tulee helposti pieniä virheitä. Oli parempi startata myöhemmässä vaiheessa, kun tie kuivuu koko ajan. Huomenna on pitkä päivä ja se myyttinen Ouninpohjakin on edessä kahteen kertaan ilman huoltoa, Ogier loi katseen jo perjantaihin.

Citroenin Kris Meeke oli Harjulla toinen ja Volkswagenin Andreas Mikkelsen kolmas. Kärkikolmikko mahtui alle sekunnin sisään. Aamun testierikoiskokeella hyvään vauhtiin päässyt Fordin Robert Kubica jatkoi hyviä otteita ollen neljäs, 1,1 sekuntia Ogieria hitaammalla ajalla. Ennen MM-sarjan kuuminta kärkeä ajanut Kubica ei vielä maalissa uskonut hyvään aikaan ja sijoitukseen.

– Liukasta oli. Muut kaverit tulevat varmasti kovempaa, puolalainen harmitteli.

“Ei mitään ongelmia”

Latvala ajoi ilman suurempia riskejä ja oli tyytyväinen suoritukseen.

– Tosi liukasta oli. Otin vähän varovasti parissa paikassa. Ei ollut helppo aloitus. Hipaistiin vähän hiekkapintaa, mutta ei mitään ongelmia, Latvala kertoi.

Testierikoiskokeella ulos ajanut ja autonsa rikkonut Thierry Neuville avasi kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla jakaen kiitosta tiimin suuntaan jotka olivat korjanneet auton ajokuntoon päivän aikana.

– Olen tyytyväinen, että olen mukana ja iloinen, että olen erikoiskokeen maalissa. Isot kiitokset tiimille siitä. Koitetaan nauttia ja tuoda hyvä tulos mekaanikoille, Neuville hehkutti.

Perjantaina ajetaan yhteensä yhdeksän kilometriä ja toinen kilpailupäivä käynnistyy kello 9:28 Pihlajakosken erikoiskokeella jolla pituutta on hieman alle 15 kilometriä.

Yleiskilpailu EK 1:n jälkeen

1. Sebastien Ogier (Volkswagen) 1:48,6
2. Kris Meeke (Citroen) + 0,6
3. Andreas Mikkelsen (Volkswagen) + 0,8
4. Robert Kubica (Ford) + 1,1
5. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) + 1,6
6. Mads Östberg (Citroen) + 1,7
7. Martin Prokop (Ford) + 1,9
8. Thierry Neuville (Hyundai) + 2,6
9. Dani Sordo (Hyundai) + 3,0
10. Ott Tänak (Ford) + 3,9

WRC 2

1. Stephane Lefebvre (Citroen) 1:53,4
1. Eyvind Brynildsen (Ford) + 0,0
3. Jarkko Nikara (Ford) + 1,8
4. Pontus Tidemand (Skoda) + 2,0
5. Scott Pedder (Ford) + 3,7
5. Craig Breen (Peugeot) + 3,7

WRC 3

1. Quentin Gilbert (Citroen) 2:03,3
2. Terry Folb (Citroen) + 0,6
3. Henri Haapamäki (Citroen) + 1,4
4. Simone Tempestini (Citroen) + 1,6
5. Teemu Suninen (Citroen) + 2,8
6. Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 3,6

Jari Hotti, Jyväskylä

 


Facebook kommentit