Sebastien Ogier Korsikan MM-rallista: “Aina suuri haaste”

3.4.2017 / 17:59

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier on yksi kovimmista suosikeista, kun Ranskan MM-ralli Korsikan asvaltilla käynnistyy perjantaina. M-Sport Fordille kotiutunut Ogier sanoo, että testeissä säädettiin autoa oikein tosissaan ja paljon.

M-Sportin tiimi ajoi edellisviikolla viisi päivää ja 1200 kilometriä testiä Korsikalla.

– Olemme takaisin asvaltilla ja minulla oli hyvä tunne Fiestasta Monte Carlossa. Tämä kisa tuo kuitenkin täysin erilaisen tienpinnan, ja se vaatii hieman erilaista lähestymistapaa. Tiimin kanssa olemme pystyneet koittamaan paljon erilaisia säätöjä iskunvaimentimiin ja keskilukkoon, Ogier sanoo tallinsa tiedotteessa.

Ogier voitti avauskisan Monte Carlossa. Ruotsissa ykkönen oli Toyotan Jari-Matti Latvala. Meksikossa juhli Citroen ja Kris Meeke. Kolme kisaa ja kolme voittajaa, ja vielä tuolta listalta puuttuu mm. Hyundai-tallin Thierry Neuville, joka ajoi julmettua vauhtia Montessa ja Ruotsissa ennen sortumistaan ajovirheisiin. MM-sarjassa voi hyvinkin olla tulevan viikonlopun jälkeen neljä eri voittajaa.

– Olemme nähneet muutamia todella tiukkoja taisteluja tänä vuonna, ja odotan, että kausi myös jatkuu näin. Yritämme tottakai parhaamme ja tavoite on olla kärjessä. Se ei tule olemaan helppoa, eikä Korsika ole sitä koskaan. Vaikka reitti on jokseenkin sama kuin viime vuonna, niin tämä ralli on aina suuri haaste, Ogier sanoo.

Kilpailu Korsikan karulla mutta kauniilla saarella alkaa perjantai-aamuna ja jatkuu sunnuntaiseen iltapäivään. Korsikalla ajetaan lukumääräisesti vähän erikoiskokeita, vain 10, mutta yhteispituutta niillä normaalit 316 kilometriä.

Lue myös Tuleeko Hyundaille jo menestymispaineita?

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit