Sebastien Ogier siirtyy Fordille – Ensimmäiset testit jo ensi viikolla

16.11.2016 / 10:47

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan rallin nelinkertainen maailmanmestari, ranskalainen Sebastien Ogier, ajaa ensi kaudella Fordin rallitoimintaa pyörittävässä M-Sportin tallissa. Ogier on ajanut vuodesta 2013 lähtien Volkswagen Motorsportilla, joka kuitenkin vetäytyy sarjasta kuluvan kauden jälkeen.

Saamiemme tietojen mukaan rallin maailmanmestaruudet neljä kertaa peräkkäin vuosina 2013-2016 voittaneen Sebastien Ogierin sopimus M-Sportille tullaan julkaisemaan tällä viikolla ajettavan Australian MM-rallin jälkeen ja jo ensi viikon keskiviikkona (23.11.) Ogier ajaa Fordilla ensimmäiset testinsä.

Marraskuun alussa M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson kertoi arvostetulle brittiläiselle Autosport-lehdelle antamassaan haastattelussa, että Volkswagenilta työttömäksi jäävästä kuljettajatriosta Ogier, Jari-Matti Latvala ja Andreas Mikkelsen juuri Ogier on se kenet hän haluaisi tiimiinsä ensi vuodeksi.

– Ei ole mikään salaisuus, että hän (Ogier) on aina ollut ykkösvaihtoehto kuljettajista jonka haluaisin talliini. Olimme jo lähellä sopimusta vuoden 2011 lopulla. Nyt aion tehdä kaikkeni, että tällä kertaa hän ei pääse muualle, Wilson vakuutti.

M-Sportin Fordilla ovat tällä kaudella MM-sarjaa ajaneet Mads Östberg, sekä Eric Camilli. DMACKin tiimissä Fordilla hyviä tuloksia kauden aikana ajanut virolaiskuljettaja Ott Tänak on nousemassa vuoden tauon jälkeen takaisin M-Sportin vahvuuteen, joten Wilsonilla on käsissään vahva kuljettajakaksikko (Ogier, Tänak) ensi kaudelle.

Lue myös! Autosport: M-Sport haluaa Ogierin – ”Meillä on hänelle auto millä voittaa viides mestaruus” (4.11.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuvat: Volkswagen Motorsport / M-Sport


Facebook kommentit