Sebastien Ogier siirtyy Fordille – toisena kuskina Ott Tänak

12.12.2016 / 19:22
Nyt se on vahvistettu. Sebastien Ogier siirtyy M-Sport Fordille. (kuva: M-Sport ja VW Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier siirtyy M-Sport Fordille. UrheiluUutiset.com kertoi asiasta ensimmäisen kerran jo 16.11. Tallin toinen kuljettaja on Ott Tänak.

– Ensi kaudella on paljon uusia asioita, mutta odotan sitä mielenkiinnolla. Sarjaan tulee uuden sukupolven WRC-autot, ja myös uusi talli. Elämme jännittäviä aikoja, Ogier sanoi.

Ogier ja kartanlukija Julien Ingrassia jäivät tyhjän päälle, kun Volkswagen ilmoitti vetäytyvänsä WRC-tasolta.

– Hassua ajatella, että jonkin aikaa sitten istuin Walesin MM-rallissa ja sanoi, että olisi mukava tehdä töitä hänen kanssaan joskus. En ollenkaan tajunnut, että se aika koittaisi näin pian, ja nyt ollaan täällä.

Urallaan 38 osakilpailuvoittoa ajanut Ogier on päässyt jo testaamaan uutta työkaluaan, mutta missään nimessä riittävästi. Ennen vuoden vaihdetta on vielä paljon tehtävää. Uuden MM-kauden alkuun on enää vain 39 päivää.

– Monte Carlon alkuun ei ole paljon aikaa, eikä meillä ole ollut juurikaan aikaa istua Fordissa, mutta teemme parhaamme ollaksemme valmiina. Näen selvästi, miten nälkäinen Malcolm Wilson ja hänen tiiminsä on menestyksen eteen. Odotan innolla yhteistyötä M-Sportin kanssa. Haluamme ehdottomasti tavoitella heidän paluutaan palkintokorokkeen korkeimmalle paikalle, Ogier sanoi.

Tallipäällikkö Wilson teki rallin todellisen jättikaappauksen. Ilman tehdastallin statusta viime vuosina operoinut M-Sport poimi pestuumarkkinoiden halutuimman ja varmasti myös kalleimman kuskin.

– Lähdemme Monte-Carloon numero 1 automme ovessa, ja meillä on vahvimmat kuljettajat vuosikausiin. Jos sanomme, että olemme täpinöissämme ensi kaudesta, se on liian vähän sanottu.

– En ole peitellyt haluani työskennellä Sebastienin ja Julienin kanssa. On fantastista toivottaa heidät tervetulleeksi tiimiin. Teimme sen eteen todella rajusti töitä, ja he uskovat, että Ford on auto, jolla he voivat parhaiten puolustaa mestaruuttaan, Wilson innostui.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Tätähän se enteili

 


Facebook kommentit