Sebastien Ogier suursuosikkina Puolan MM-ralliin – “Varmuus ja vauhti, grande brilliant”

3.7.2015 / 19:54

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Puolassa ajettavalla kauden seitsemännellä osakilpailulla. Ralli käynnistyi torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, mutta toden teolla kilpailu saadaan vauhtiin perjantaina jolloin ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja yhteensä 152 erikoiskoekilometriä. Rallin ehdoton ennakkosuosikki on hallitseva maailmanmestari, MM-sarjan ylivoimainen pisteykkönen Sebastien Ogier, joka metsästää Puolasta kauden viidettä voittoaan, sekä toista peräkkäistä Puolan MM-rallin voittoa.

Uusittu reitti asettaa omat haasteensa

Kaksinkertainen maailmanmestari ja Volkswagenin ykköskuljettaja Sebastien Ogier on dominoinut kuluvan vuoden MM-sarjaa todella ylivoimaiseen tyyliin. Kuudesta osakilpailusta ranskalaistähti on voittanut neljä ja pisteitä (133) hän on kerännyt enemmän kuin MM-sarjassa toisena ja kolmantena olevat Citroenin Mads Östberg (67), sekä Ogierin tallikaveri Andreas Mikkelsen (64) yhteensä. Portugalissa voittoa toukokuussa juhlinut Jari-Matti Latvala on MM-sarjassa neljäntenä, mutta jo 77 pistettä tallikaveriaan Ogieria jäljessä. Puolassa nyt ajettava osakilpailu on viimeinen ennen heinäkuussa ajettavaa Suomen MM-rallia.

Perjantaina ohjelmassa on siis kahdeksan erikoiskoetta ja 152 erikoiskoekilometriä. Kyseessä on tämän vuotisen Puolan rallin pisin kilpailupäivä, sillä lauantaina ajetaan myös kahdeksan erikoiskoetta, mutta erikoiskoekilometrejä kertyy reilut parikymmentä vähemmän kuin perjantaina. Ralli päättyy sunnuntaina ajettaviin kahteen erikoiskokeeseen joille pituutta kertyy yhteensä 29 kilometriä. Tämänvuotinen Puolan ralli on talleille, kuljettajille ja kartanlukijoille haasteellinen, sillä reitti on muuttunut varsin merkittävästi sitten viimevuotisen kilpailun. Vuosi sitten ohjelmaan kuului erikoiskokeita myös Liettuan puolella, mutta kun tiet eivät kestäneet rallin rasituksia ja kahdesti ajettavista erikoiskokeista jälkimmäiset jouduttiin perumaan, täksi vuodeksi reitti uusittiin.

– Kun mennään uusile erikoiskokeille, niin sinne tietysti mennään tyhjällä nuottivihkolla. Kaikki ek:t videoidaan joka tapauksessa ja ne katsotaan useaan kertaan hotellihuoneessa vielä ennen kilpailua läpi. Usein tämä tehdään siten, että kuljettaja ja kartturi tsekkaavat läpi kimpassa ja samalla vähän tarkistellaan nuottia. Joskus kuljettaja ottaa nuottivihkon itselleen ja tekee tätä työtä itse, rallin MM-sarjassa urallaan mm. Toni Gardemaisterille ja Juho Hänniselle nuotteja lukenut kokenut kartanlukija Tomi Tuominen taustoittaa ralliin valmistautumista urheiluuutiset.comin lukijoille.

– Ei valmistautumisessa oikeastaan mitään sen ihmeellisempää muutosta tapahdu. Nuotituskierrot pitää toki katsoa huolella etukäteen ettei tule harhailuja. Itse tein tämän homman aina Googlen karttapalvelun avulla ja laskin käännökset risteyksestä risteykseen. Tein siis itse tietynlaisen nuottitiekirjan. Volkswagenilla tämän hoitaa palkattu mies, joka ohjelmoi myös autokuntien navigaattoreihin nämä nuottireitit valmiiksi. Kartturille ei siis jää siirtymille käytännössä mitään suunnistettavaa. Citroenilla tulee myös valmiit reitit autokunnille papereiden muodossa. Hyundailla ja M-Sportin Fordilla nämä työt jätetään vanhaan tapaan kartanlukijoille, Tuominen kertoo.

“Varmuus ja vauhti, grande brilliant”

Viime vuonna Volkswagen juhli Puolassa kaksoisvoittoa Sebastien Ogierin ollessa ykkönen reilun minuutin erolla Andreas Mikkelseniin. Thierry Neuville toi Hyundaille tallin ensimmäisen palkintopallisijoituksen MM-sarjassa kautta aikojen ollen kolmas. Hyundailta voidaan odottaa myös tämänvuotisesta Puolan rallista hyvää menestystä, nappasihan talli edellisestä, Sardiniassa ajetusta osakilpailusta kakkos- ja kolmossijat Hayden Paddonin ollessa toinen ja Neuvillen kolmas. Paddon oli jopa hetken aikaa kiinni rallin voitossa, mutta tekniikkamurheet pudottivat lopulta hänet kauas Ogierin taakse. Uusiseelantilainen ajoi erinomaisesti, mutta hyötyi paljon myös avauspäivän lähtöpaikastaan.

– Muiden takaa puhtaalla baanalla tullut Paddon pystyi hyödyntämään olosuhteet täydellisesti. Mutta pitää muistaa, että ei se auto kulje itsekseen edes puhdistetulla soratiellä, Tuominen muistuttaa.

MM-sarjaa johtavana kuljettajana Ogier joutui Sardiniassa erikoiskokeille avauspäivänä ensimmäisenä ja tämä maksoi varsin runsaasti aikaa. Kärkikuljettajista ranskalainen oli lopulta ainoa, joka ei kärsinyt tekniikkamurheista kertaakaan viikonlopun aikana ja tämä yhdistettynä jälleen kerran vahvaan ajosuoritukseen toi Ogierille uran 28. MM-osakilpailuvoiton. Puolassa ajetaan jälleen soralla ja Ogier on tiellä perjantaina tuttuun tyyliin ensimmäisenä kuljettajana. Tuominen uskoo, että jälleen kerran auraajan roolistaan huolimatta Ogier on ehdoton ykkössuosikki myös Puolassa.

– Eihän se auraajan rooli mikään helppo ole, se nähtiin Sardiniassa, missä Ogier tosin voitti kaikesta huolimatta. Hän on täysin omaa luokkaansa MM-sarjassa, ylivoimainen kuljettaja kokonaisuudessaan. Varmuus ja vauhti, grande brilliant, Tuominen hehkuttaa.

“Hyötyä vain yleiskunnolle”

44-vuotias Tomi Tuominen on toisen polven kartanlukija, jonka molemmat vanhemmat ovat toimineet rallissa kartanlukijoina. Vuosina 2004 ja 2006 Tuomisen lukiessa nuotteja Sebastian Lindholmille kaksikko voitti kaksi Suomen mestaruutta. Viime vuonna Puolassa Tuominen toimi Juho Hännisen kartanlukijana ja tuloksena oli kuudes sija, sekä kahdeksan MM-pistettä. Eväitä parempaankin sijoitukseen oli vauhdin puolesta olemassa, sijoitus oli parhaimmillaan kolmen joukossa, mutta Hyundain mekaanikoille sattui kesken rallia huollossa kohtalokas virhe, joka maksoi aikaa ja sijoitus putosi palkintopallisijoitusten ulkopuolelle.

– Olimme jo aika tavalla Neuvillen autokuntaa edellä, mutta yhdestä huollosta lähdimme ratti 45 astetta vinossa. Sitä ei ole helppo suoristaa, sillä se vaatii vähän isomman toimenpiteen, ainakin viime vuoden Hyundaissa. Noin paljon vinossa olevalla ratilla on todella vaikea ajaa, kun ei voi olla varma missä asenossa renkaat ovat. Neuvillen suunnittelema Hyundain ratti (tai siinä olevat lisämausteet) on vieläpä melkoinen taideteos. Siinä meni nuorella pojalla suunnittelu vähän överiksi, kun sai vapaasti piirtää, Tuominen muistelee.

Viime vuoden Puolan rallissa Hänniselle ja Tuomiselle sattui kommellus myös rallin ulkopuolella, ennen kuin ensimmäistäkään erikoiskoetta oli edes ajettu.

– Kilpailupaikalle saavuttuamme lähdettiin lenkille ja hetken juostuamme huomasimme juoksevamme pitkin erikoiskoetta! Eihän siellä olisi saanut olla. Erikoiskoe meni ihan meidän hotellin vieressä, enkä ollut katsonut sitä riittävän tarkasti. Me jatkettiin sitä muutama kilometri ja tultiin vielä samaa tietä takaisin. Täysin umpirehelllinen vilppihän se sääntöjen mukaan oli, mutta ei siitä mitään hyötyä ollut. Tai oli, mutta vain yleiskunnolle, Tuominen naurahtaa.

Puolassa ei Hännistä ja Tuomista tänä viikonloppuna kilpailemassa nähdä, mutta kuukauden päästä kaksikko tekee paluun rallin MM-sarjaan, kun he osallistuvat Ford Fiesta WRC:lla Suomen MM-ralliin. Tuomisen mukaan nyt ajettavassa Puolan rallissa on paljon samoja elementtejä kuin Suomen MM-rallissa.

– Ralli muistuttaa paikoin Suomen MM-rallia, mutta hypyt puuttuvat, Tuominen kuvailee.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit