Secto Rallissa pistettiin homma käyntiin komealla tavalla, Harjulle yleisöennätys

5.8.2022 / 09:22
Kalle Rovanperä Harjun erikoiskokeella torstai-iltana (Kuva: Toni Ollikainen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Harjun kaupunkierikoiskokeella vietettiin torstaina upeaa ralli-iltaa ja paikan päällä tapahtumia seurasi kaikkien aikojen ennätysyleisö.

Jos ovat pari edellistä koronavuotta kiusanneet Suomen MM-rallia ja sen järjestäjää AKK Sports Oy:tä, niin tänä vuonna legendaarinen Keski-Suomen sorasirkus saatiin polkaista käyntiin onnellisten tähtien alla. Kalle Rovanperän huikeat otteet MM-sarjassa, koronarajoitusten poistuminen yleisötapahtumista ja siihen kirsikkana kakun päälle kaunis aurinkoinen sää torstai-iltana, takasivat Secto Rallille komean alun Harjun kaupunkierikoiskokeella.

Kilpailun järjestäjä tiedotti perjantai-aamuna, että yleisöä Harjun erikoiskokeella paikan päällä oli 19500, johon on mukaan laskettu myös VIP-vieraat. Kyseessä on Suomen MM-rallin perinteikkään erikoiskokeen kaikkien aikojen yleisöennätys. Harjun kaupunkierikoiskoetta on ajettu Jyväskylässä ensimmäisen kerran jo 60-luvulla ja 2000-luvulla se teki paluun pitkän tauon jälkeen mukaan kilpailureittiin vuonna 2014.

Samalla kun Harjulla tehtiin torstai-iltana yleisöennätys, niin ensimmäistä kertaa kyseinen erikoiskoe oli pituudeltaan yli kolme kilometriä. Uudistunut Harjun erikoiskoe ajetaan toiseen kertaan tänään perjantaina kello 14.30 alkaen, mutta nyt lyhyempänä versiona.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit