Seitsemän suomalaista driftingin EM-sarjaan – Rovanperä ajaa neljä osakilpailua

22.3.2023 / 13:26
Rallin lisäksi Kalle Rovanperä taitaa myös driftingin (Kuva: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Toukokuussa Irlannissa käynnistyvässä Drift Masters -sarjassa, driftingin EM-sarjassa, nähdään mukana seitsemän suomalaiskuljettajaa. Yksi heistä on rallin hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä.

Viime vuonna Kalle Rovanperä osallistui yhteen Drift Masters -sarjan osakilpailuun, kun rallin MM-sarjan supertähti ja hallitseva maailmanmestari ajoi villillä kortilla kauden avausosakilpailussa Irlannissa. Pari viikkoa sitten Rovanperä kertoi UrheiluUutiset Motorsportille ajavansa tänä vuonna varmuudella Drift Masters -sarjaa, mutta tarkempaa tietoa tulevasta ohjelmastaan Rovanperä ei pystynyt vielä tuolloin antamaan.

– Sen voin sanoa, että tänä vuonna ajetaan Drift Mastersia varmasti. Kotikilpailu kiinnostaa, mutta siihen osallistuminen on vielä epävarmaa. Se riippuu niin paljon meidän testikalenterista WRC:n puolella, Rovanperä taustoitti.

Viime viikolla Drift Masters -sarja, driftingin EM-sarja, julkaisi 49 kuljettajan kokoonpanon tälle kaudelle, joiden joukossa oli kuusi suomalaista: Henri Haanpää, Lauri Heinonen, Mika Keski-Korpi, Teemu Peltola, Juha Pöytälaakso, sekä Juha Rintanen. Tänään keskiviikkona saatiin puuttuva 50. kuljettaja mukaan listalle, kun sarja tiedotti Rovanperän osallistuvan EM-sarjaan tänä vuonna.

– Olemme todella iloisia siitä, että Kalle osallistuu tänä vuonna Drift Masters -sarjaan. Hänen uskomattomat taitonsa tekevät hänestä täydellisen lisäyksen aiemmin julkistamaamme ja jo entuudestaan vaikuttavaan kuljettajakattaukseen. Kalle on uskomattoman lahjakas kuljettaja, EM-sarjan varatoimitusjohtaja Arkadiusz Dudko hehkuttaa tiedotteessa.

EM-sarjan tämän vuoden 50 kuljettajaa tulee 20 eri maasta ja mukana tottakai on koko viime kauden EM-mitalitrio hallitsevan mestarin, puolalaisen Piotr Wiecekin johdolla. Wiecek juhli mestaruutta myös vuonna 2021. Sen sijaan vuosien 2018 ja 2019 Euroopan mestari James Deane ei ole tänä vuonna mukana. Viime vuonna EM-pisteissä neljänneksi sijoittunut Deane teki tänä vuonna paluun rapakon taakse Yhdysvaltoihin ja Formula Drift -sarjaan.

Tänä vuonna EM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua ja mukana kilpailuisäntänä on ensimmäistä kertaa myös Suomi. Kauden kolmas osakilpailu ajetaan Power Parkissa Alahärmässä 7.-8. heinäkuuta. Rovanperä ilmoitti Facebook-sivullaan osallistuvansa neljään EM-osakilpailuun: Ruotsi, Suomi, Saksa, sekä Puola.

– Odotan innolla, että pääsen kilpailemaan EM-sarjassa tänä vuonna. Olen aina halunnut testata taitojani driftingissä maailman parhaita kuljettajia vastaan ja näyttää faneille mihin pystyn. Tulen tekemään parhaani haastaakseni muut kuljettajat ja järjestämään mahtavan shown faneille, Rovanperä vakuuttaa.

EM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Kildaressa, Irlannissa 6.-7. toukokuuta.

Drift Masters kilpailukalenteri 2023

06.-07.05. Kildare, Irlanti
09.-10.06. Fällfors, Ruotsi
07.-08.07. Alahärmä, Suomi
29.-30.07. Riika, Latvia
17.-19.08. Dessau, Saksa
15.-16.09. Varsova, Puola

Euroopan mestarit ja paras suomalainen pisteissä

2018 – James Deane (IRL) / 9. Juha Pöytälaakso
2019 – James Deane (IRL) / 15. Juha Rintanen
2021 – Piotr Wiecek (POL) / 11. Juha Rintanen
2022 – Piotr Wiecek (POL) / 7. Juha Rintanen

 

 

Tutustu! Drift Mastersin kotisivut

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit