Selostajalegendakin innostui Jori Seppälän tempusta kaadon jälkeen – “Pieni näytös”

1.6.2023 / 09:04
Jori Seppälän semifinaalilähtö lauantaina Kouvolassa päättyi hurjaan kaatoon (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa Kouvolassa viime lauantaina nähtiin jotain sellaista mitä ei tässä lajissa kovin usein olla nähty.

Kotiradallaan Kouvolan Tykkimäessä kilpaillut Jori Seppälä starttasi viime lauantaina avoimen kaksivetoluokan kolmanteen semifinaalilähtöön toisesta rivistä, ruudusta neljä. Alkueristä 12. korkeimmat pisteet kerännyt Seppälä sai hyvän startin ja oli ensimmäiseen mutkaan tultaessa noussut jo kärkikolmikon rinnalle, kunnes rytisi ja rytisi oikein kunnolla.

– Lähtökiihdytyksessä (Ville) Saaren kanssa osui renkaat yhteen. Ensin pomppasi keula ylös ja ajattelin, että ei tässä mitään, keula tulee alas. Mutta sitten osui takapyöräkin ja sittenhän se kääntyi kyljelleen siitä. No hienot voltithan siitä sitten tuli, oli se melkoista rytinää, Seppälä kertasi hurjaa kaatoa UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa.

Seppälä muisteli, että koskaan aiemmin ei auto ole hänen käsissään mennyt ympäri tällä radalla, vaikka kierroksia kotiradalla onkin takana paljon. Koska Seppälän auto ajautui sen verran kauaksi radasta ja kuljettaja pääsi omin avuin autosta ulos, ei lähtöä keskeytetty punaisella lipulla. Kun viisi kierrosta oli ajettu ja ruutulippu heilui, nähtiin jotain sellaista, mitä ei rallicrossissa kovin usein olla nähty. Seppälä hyppäsi autonsa katolle tuulettamaan.

– Nousin autosta ulos ja katsoin, että katto on ehjä, se ei ottanut kaadossa maahan kiinni ollenkaan. Kuhasen Toni (Seppälän “spotteri”) huusi korvanappiin, että hyppää katolle ja tuuleta, niin vedin sitten pienen näytöksen siihen. Ei pidä olla aina maansa myynyt kaadon jälkeen, Seppälä hymyili.

Seppälä sai kattotuuletuksestaan paikan päällä olleelta yleisöltä raikuvat suosionosoitukset ja kun tuuletus näkyi myös RallyX-sarjan suorassa nettistriimissä YouTubessa, niin myös kilpailua selostanut, rallicrossin todellinen selostajalegenda Andrew Coley, innostui hehkuttamaan Seppälän suoritusta.

– Olet legenda! Tuo on ehdottomasti paras tuuletus kaadon jälkeen jonka olen nähnyt pitkään aikaan. Eeppistä! Tuo oli ehdottomasti paras hetki tänään, Coley tykitti.

Voit katsoa Seppälän kaadon, sekä sen jälkeisen kattotuuletuksen alapuolella olevalta videolta, kohdasta 5.59.30 eteenpäin.

 

Jori Seppälän Toyota MR2 näytti tältä sunnuntai-aamuna, kaatoa seuraavana päivänä (Kuva: Jari Hotti).

 

pitkävetovihjeet

 

 

“Ohjelmaa on tässä kyllä riittänyt”

Kun auto lopulta saatiin varikolle ja Seppälän tiimin pilttuuseen, tiedossa oli useiden tuntien remontti, jotta Seppälä pääsisi mukaan sunnuntain kilpailuun.

– Kolmeen asti yöllä tehtiin remonttia ja aamulla jatkettiin. Meni iskaria, tukivarsia, hammastankoa. Kaiken maailman osaa siinä sai vaihtaa. Vaihdelaatikkokin tuli vaihdettua. Ohjelmaa on tässä kyllä riittänyt, Seppälä huokaisi sunnuntaina muistellessaan koko tiimille kaadosta aiheutunutta rankkaa urakkaa.

Tärkeintä tottakai oli se, että kuljettaja ei hurjan näköisessä kaadossa loukannut itseään. Toki se perinteinen, eli jumiutuneet niskat, olivat myös Seppälän harmina seuraavana päivänä. Ja kuten aina kilpa-autoilijalla, niin myös tässä kohtaa oli hyvä asia se, että uusi kilpailu oli edessä näinkin nopeasti kaadon jälkeen, jotta kuljettaja pääsi heti hyppäämään kaadon jälkeen ratin taakse uudestaan.

– Onhan se aina parempi, että pääsee heti ajamaan. Ettei jää mikään asia kummittelemaan, Seppälä korosti.

Koska lauantain jälkeen kaksi kuljettajaa jätti viikonlopun kesken ja sunnuntain osallistujalista avoimessa kaksivetoluokassa kutistui 16 kuljettajaan, ajettiin sunnuntaina vain kaksi semifinaalilähtöä. Näin ollen alkueräpisteissä sijalle 14. päätyneen Seppälän sunnuntain kilpailu oli alkuerien jälkeen ohi, kun semifinaaleihin selvityi 12 parasta kuljettajaa.

– Niillä osilla millä saatiin auto rakennettua, niin eihän se ole tietenkään yhtä hyvässä kunnossa kuin eilen. Kovaa tottakai yritetään silti mennä ja finaalipaikka on tavoitteena, Seppälä uhkui vielä kovaa itseluottamusta ennen viimeistä alkuerävaihetta, missä kahdeksas sija ei riittänyt enää tuomaan jatkopaikkaa.

Viime vuonna Seppälä selviytyi Kouvolan RallyX-viikonloppuna sunnuntain kilpailussa finaaliin ja oli kuudes.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: RallyX

 

Kalliokoski ylsi tavoitteeseensa Kouvolassa – “Viikonlopusta jäi tosi hyvä fiilis”

Suomalaisille historiallinen neloisvoitto kaksivetoisissa – “Täydellinen viikonloppu”


Facebook kommentit