Seppänen jälleen kovassa iskussa, neljästä startista kolme palkintosijoitusta

23.5.2019 / 06:41
Elias Seppänen on 12 kilpailulähdön jälkeen pisteissä toisena (Kuva: Meritus GP).

[ A- ] / [ A+ ]

Elias Seppänen jatkoi vahvoja suorituksiaan FIA:n Formula 4 South East Asia -sarjassa Thaimaan Buriramissa.

Kaiken kaikkiaan kilpailustartteja Thaimaan Buriramin radalla ajettiin neljä, joista Elias Seppänen, 15, nousi palkintopallille kolmessa.

– En ollut aikaisemmin päässyt ajamaan Buriramin radalla. Tilannetta ei helpottanut se, että torstain harjoitukset peruttiin kovan ukkosmyrskyn takia. Perjantain aika-ajoon lähdettiin mielenkiintoisella asetelmalla. Olin päässyt ajamaan vain yhdet vapaat harjoitukset ennen sitä. Sijoituin aika-ajossa toiseksi ja olin tulokseen tyytyväinen, tammelalainen kertaa.

Perjantain kilpailu ajettiin sadekelissä. Seppänen sai hyvän tuntuman autoonsa ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä, mutta:

– Valitettavasti sain sakkoa 30 sekuntia, joka tiputti minut kokonaistuloksissa neljänneksi, Seppänen harmitteli.

Lauantain ja sunnuntain kilpailuissa Seppänen ajoi kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Rookie-sarjassa Seppänen otti neljä voittoa. Seuraavaksi Seppäsellä on vuorossa Formula Academy Finland -sarjan kauden avaus Botniaringillä tänä viikonloppuna. Formula 4 South East Asia -sarja jatkuu puolestaan kesäkuun alkupuolella ja myös seuraavat kilpailulähdöt ajetaan Thaimaan Buriramissa.

Pistetilanne 12/40 kilpailulähtöä

1) Lucca Allen (IRL) 219
2) Elias Seppänen 185
3) Josh Smith (AUS) 161
4) Shihab Al-Habsi (OMA) 100
5) Muizz Musyaffa (MAL) 98

Teksti: Meritus GP


Facebook kommentit