Seurahuoneralli avaa HRT-kauden – Savonlinnassa lähtöviivalla 129 kuljettajaa

20.1.2019 / 09:58
Vesa Rissanen Autopirtti Rallissa helmikuussa 2018 (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Joka toinen vuosi ralleja isännöinyt Savonlinnan Urheiluautoilijat ry on järjestänyt Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailuja kuudesti.

Niistä kaksi, vuoden 2008 ja 2017 kilpailut, on valittu sarjan parhaiksi osakilpailuiksi.

– Emme kuitenkaan saa tuudittautua edes kilpailun järjestämisessä historiaan, vaikka kyseessä onkin Historic-sarjan kilpailu, vaan jokaiseen osa-alueeseen on joka kerta paneuduttava aina yhtä huolellisesti. Kaikkien edellistenkin osakilpailuiden tapaan, kilpailunjohtaja Urpo Kosonen korostaa.

Kososen mukaan lauantaina 26. tammikuuta ajettavaan tämän vuoden Historic Rally Trophy -sarjan avaavaan Seurahuoneralliin on etsitty tälläkin kertaa myös menneitten vuosikymmenten vauhtikalustolle erinomaisesti soveltuva reitti. Kilpailukeskus sijaitsee Savonlinnan ydinkeskustassa torin laidalla olevassa rallin nimikkohotellissa. Kilpailun lähtö ja maali ovat torilla.

Reitti kiertelee muutaman edellisvuoden tavoin kaupungin itäpuolella. Reitin kokonaispituus on noin 165 kilometriä, joista neljän erikoiskokeen osuus on noin 70 kilometriä. Sadan kilometrin siirtymäosuuksista ainoastaan reilu puolet osuu lähdön ja viimeisen erikoiskokeen väliin, joten nopeusrajoitusten alainen ajelu tässä kilpailussa on poikkeuksellisen vähäistä. Erikoiskokeet on viety jouheville, pohjiltaan kestäville ja ohituksillekin tilaa tarjoaville väylille.

Seurahuoneralli on HRT-osakilpailuna samalla myös HRTT-tasanopeussarjan, Aircooled.fi VW Rally Series -sarjan, sekä BMW Extreme Rally -sarjan osakilpailu. Lisäksi ralli tarjoaa sekä Itä-, että Kaakkois-Suomen alueiden harrastajille mahdollisuuden kerätä osakilpailupisteitään aluemestaruussarjojen osalta. Kilpailussa on Historic-luokkien lisäksi myös yleisen ja junioriluokkien kuljettajille omat nuotitettavat ja ei-nuotitettavat luokat.

Seurahuoneralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 129 kilpailijaparia.

Teksti: Arto Ylhävaara, Seurahuonerallin tiedotus


Facebook kommentit