Simo Laaksonen kuudes Portugalissa – “Kilpailuvauhtimme ihan hyvällä tasolla”

1.5.2017 / 08:11

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisen Euroformula F3 Open -sarjan suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen, 18, aloitti F3-uransa Portugalin Estorilin moottoriradalla sunnuntaina kuudennella sijalla. Viikonlopun ensimmäisessä lähdössä lauantaina Laaksonen joutui kolarin seurauksena keskeyttämään. Kahden ensimmäisen lähdön jälkeen Laaksonen ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla 10.

Simo Laaksonen ja Campos Racing eivät onnistuneet viikonlopun aika-ajoissa. Ruudusta 12 ja 10 kilpailuihin startannut marttilalaiskuljettaja harmitteli sitä, että he eivät saaneet säädettyä autoa halutunlaiseksi.

– Meillä oli koko viikonlopun ajan vaikeuksia saada automme säädöt halutunlaisiksi. Emme saaneet toimimaan autoamme uusilla renkailla, mutta kilpailuvauhtimme oli jo ihan hyvällä tasolla.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa Laaksonen oli noussut jo sijalle seitsemän, kunnes kilpailun 10:nnellä kierroksella kolari radan pääsuoran päässä päätti suomalaiskuljettajan kilpailun.

– Olin ohittamassa edellä ajavaa ja käänsin sisämutkaan, mutta kaveri peitti ja osuimme yhteen. Autoni etuspoileri kääntyi etupyörän alle, joten oli keskeytettävä. Toisessa startissa kaveri osui lähdön jälkeen takavanteeseen, joka halkesi, mutta onneksi ilmat pysyivät sisällä. Nousin jo viidenneksi ja kolmas sija oli alle sekunnin päässä.

– Olin jo iskuetäisyydellä nousta neljänneksi, mutta renkaat olivat jo niin loppu, että ohitukseen ei ollut mahdollisuuksia. Viimeisellä kierroksella takanani ajanut kaveri ohitti minut radan viimeisellä sektorilla ulkokautta viivojen ulkopuolelta. Se oli mielestäni kyseenalainen temppu, mutta eipä tuomaristo siihen ainakaan vielä mitenkään puuttunut, Laaksonen ihmetteli.

Laaksonen sanoo, että F3-avausviikonloppu toi hänelle paljon tärkeää kokemusta F3-autosta.

– F3-auto on selvästi herkempi ajaa kuin viime vuoden F4. Mitä lähemmäksi ajat edellä ajavaa, sitä huonommaksi oman auton ajettavuus muuttuu. Edellä ajavaa on todella vaikea seurata.

– Seuraavaan viikonloppuun meidän on löydettävä lääkkeet parempaan aika-ajoon ja saada automme toimimaan uusilla renkailla paremmin. Kisavauhtimme on jo kohtuullista. Avausviikonlopulta plussaa on se, että sain tehtyä molemmissa lähdöissä hyvät nousut ja pääsin toisessa myös lipulle asti. Tästä on ihan hyvä jatkaa matkaa Belgiaan, Laaksonen summasi.

Euroformula F3 Open -sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan neljän viikon kuluttua Spa-Francochampsin radalla Belgiassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy lokakuun lopulla Barcelonaan, Espanjaan.

1. kilpailulähtö

1) Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 35.31,577
2) Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 1,368
3) Matheus Iorio (BRA) Campos + 12,731

———-

Simo Laaksonen (FIN) Campos – keskeytys 10. kierroksella

2. kilpailulähtö

1) Harrison Scott (GBR) RP Motorsport 32:53,058
2) Nikita Troitskiy (RUS) Drivex + 11,460
3) Thiago Vivacqua (BRA) Campos + 14,164

———-

6) Simo Laaksonen (FIN) Campos + 18,089

Lähde: Simo Laaksosen tiedote
Kuva: Fotospeedy


Facebook kommentit