Simo Laaksonen tietää jatkossa avaimen onneen – “Aika-ajot, elämän ja kuoleman kysymys”

5.8.2019 / 10:23
Simo Laaksonen jäi pisteittä Unkarin kilpailuviikonloppuna (Kuva: LAT Images).

[ A- ] / [ A+ ]

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen sijoittui myös toisessa Unkarin Hungaroringin moottoriradalla ajetussa Formula 3 -sarjan kilpailussa sijalle 18.

Simo Laaksonen, 20, sijoittui viikonlopun toisessa startissa Unkarissa sijalle 18 sunnuntaina ajetussa kilpailussa. 17. lähtöruudusta matkaan lähtenyt suomalaiskuljettaja joutui taistelemaan sijoitusten ohella autonsa takarenkaiden heikkoa pitoa vastaan.

– Sain hyvän lähdön, mutta ensimmäisellä kierroksella otin pikkaisen osumaa toisen kaverin kanssa ja putosin viisi sijaa sijalle 22. Ei meillä tänään kisavauhti ollut eilisen veroista. Pitää tiimin kanssa analysoida se, mitä me tänään teimme automme säätöjen kanssa. Se ei ihan oikea ratkaisu ollut ja pitää purkaa dataa lävitse, jotta tiedämme mikä säädöissämme meni pieleen, Laaksonen kuvailee.

Laaksonen ajoi käytännössä koko kisan ajan keskijoukoissa, jossa sijoitukset vaihtelivat. Kierroksella yhdeksän suomalaiskuljettaja nousi kertaalleen sijalle 19, kunnes kierrosta myöhemmin hän putosi uudelleen sijalle 22. Kilpailun lopussa Laaksonen nousi toistamiseen kahdenkymmenen nopeimman joukkoon ja ajoi ruutulipulle sijalla 18.

– Kisan keskivaiheilla sijoitukset menivät edestakaisin. Omalla kohdallani ei ollut suuntaa ylöspäin. Jostain syystä autoni takarenkaat menettivät selvästi nopeammin pitoaan kuin eilen. Emme saaneet renkaitamme kestämään samalla tavalla. Kun koko ajan ajat jonkun takana, niin siinä huomasi, kuinka pito vain heikentyi kierros kierrokselta. Jonossa kun ajaa, niin renkaita ei pysty samalla tavalla säästämään kuin yksin ajaessa, Laaksonen taustoitti.

Formula 3 -sarja jää Unkarista Formula 1 -autojen tavoin kesätauolle. Sarjan seuraavat osakilpailut kilpaillaan vajaan neljä viikon kuluttua Belgian Spassa.

– Tässä luokassa aika-ajo on elämän ja kuoleman kysymys. Jos et onnistu aika-ajossa, niin koko viikonloppu menee pieleen niin kuin täälläkin nähtiin. Vaikka kisassa vauhtia löytyy, niin ohittaminen on vaikeata. Viikonlopun toisessa startissa pakka vielä tiivistyy eikä kenellekään tule renkaiden kanssa mitään ylilyöntejä, jolloin ohittaminen on vieläkin vaikeampaa kuin ensimmäisessä startissa.

– Meillä on nyt neljä viikkoa aikaa tehdä töitä sen eteen, että saamme aika-ajomme kuntoon. Tässä on kuusi kilpailua kautta jäljellä, ja tavoitteeni on ajaa hyvistä sijoituksista viikonlopun molemmissa lähdöissä. Tärkein juttu loppukautta ajatellen on se, että saamme aika-ajon kulkemaan haluamallamme tavalla, Laaksonen muistuttaa.

Lue myös! Aika-ajoissa epäonnea, kilpailussa lupaus paremmasta – “Pakettimme pysyi hyvin kasassa” (3.8.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit