Simo Laaksosella vaikea viikonloppu Silverstonessa – “Suorituskyvyn kanssa ihan hukassa”

4.9.2017 / 14:23
Simo Laaksonen on Silverstonen kilpailun jälkeen pisteissä kahdeksantena (Kuva: Fotospeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin F3-kuljettaja Simo Laaksosen vierailu Englannin Silverstoneen ei sujunut suunnitelmien mukaisesti.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa Simo Laaksosen, 18, matka päättyi heti ensimmäisellä kierroksella kanssakilpailijan törmättyä suomalaiskuljettajan perään. Osuman seurauksena Laaksosen auton takajousitus petti ja suomalaiskuljettaja joutui keskeyttämään.

Viikonlopun toisessakin startissa ensimmäinen kierros oli koitua kohtalokkaaksi. 12. Ruudusta kilpailuun startannut Laaksonen kärsi autonsa ajettavuusongelmista pudoten avauskierroksella letkan viimeiseksi. 15 kierroksen mittaisessa kisassa suomalaiskuljettaja nousi sijalta 18. vielä sijalle 11, mutta ensimmäinen pistesija jäi harmittavasti vajaan 0,8 sekunnin päähän.

Sarjan edellisessä osakilpailussa Unkarin Hungaroringillä kauden parhaan viikonloppunsa ajanut Laaksonen oli Silverstonen tuloksiin pettynyt.

– Kyllä me olimme jälleen suorituskyvyn kanssa ihan hukassa. Unkarin kisa näytti, että jos saamme automme toimimaan, niin Top 5 -sijoitukset ovat mahdollisia. Täällä kärsimme auton ajettavuusongelmista koko viikonlopun. Teimme sitten mitä tahansa, automme aliohjasi liikaa, Laaksonen totesi.

– Viikonlopun ensimmäisestä startista ei jäänyt käteen mitään. Tiimi korjasi kolarin jäljiltä jousituksen illalla ja sunnuntaina kaiken piti olla kunnossa. Auto kuitenkin luisteli ja puski rajusti. Sitä oli vaikea ajaa ajolinjalla. Tiimimme yritti muutoksilla hakea autoomme parempaa ajettavuutta, mutta sunnuntain kisassa otimme askeleen huonompaan suuntaan.

Laaksonen kertoo, että sarjan mestaruutta puolustava espanjalaistiimi reagoi kilpailun jälkeen heikkoon suorituskykyyn palkkaamalla jo seuraavaan osakilpailuun uuden ja kokeneemman insinöörin.

– Tälle kaudelle sarjan autot muuttuivat jonkin verran viime vuodesta ja tiimimme ei ole löytänyt lääkkeitä muiden vauhtiin. Uusi insinöörimme aloittaa työt välittömästi. Tässä on neljä viikkoa aikaa sarjan seuraavaan osakilpailuun Monzaan. Toivotaan, että pystymme selättämään ajettavuusongelmamme. Tavoitteemme on edelleen ajaa voitoista ja paikasta viiden nopeimman joukossa. Kun kaikki toimii niin tavoite on myös realistista saavuttaa, Laaksonen muistuttaa.

Kansainvälinen Euroformula F3 Open -sarja jatkuu neljän viikon kuluttua Italian Monzassa. Sarjassa on jäljellä vielä kolme kilpailuviikonloppua ja kuusi starttia. Kausi päättyy lokakuun lopulla Espanjan Barcelonaan.

Euroformula F3 Open -sarjan pistetilanne 10/16 osakilpailua

1) Harrison Scott (GBR) 233
2) Nikita Troitskiy (RUS) 131
3) Ameya Vaidyanathan (IND) 109

———-

8) Simo Laaksonen 45

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedote


Facebook kommentit