Simo Laaksosella värikäs viikonloppu Itävallassa – “Ei auta kun yrittää”

3.7.2018 / 08:58
Simo Laaksonen nappasi Itävallasta mukaansa pisteitä (Kuva: GP3/LAT).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin Simo Laaksonen nousi viime viikonloppuna toisen kerran urallaan GP3-sarjan pisteille sijoittumalla kauden viidennessä osakilpailussa Itävallan Spielbergissä lauantaina yhdeksänneksi.

12. lähtöruudusta kilpailuun startannut Simo Laaksonen sai hyvän lähdön ja nousi jo ensimmäisellä kierroksella kaksi sijaa sijalle kymmenen. Kierroksien viisi – kymmenen aikana Laaksonen taisteli sarjajohtaja Anthoine Hubertia ja pisteissä kolmantena ajavaa Nikita Mazepia vastaan, jonka seurauksena suomalaiskuljettajan renkaat ylikuumenivat, pito hävisi ja Laaksonen putosi sijalle 11.

Kuutta kierrosta myöhemmin Laaksonen oli saanut jäähdytettyä renkaansa jälleen toiminta-alueelle ja taistelu pistesijoista käynnistyi uudelleen. Värikkään ja tapahtumarikkaan kilpailun 16. kierroksella Laaksonen nousi yhdeksänneksi ja neljä kierrosta ennen maalia jo kahdeksanneksi, mutta menetti paikkansa seuraavalla kierroksella, ajaen näin yhdeksäntenä ruutulipulle.

Kahdeksannen sijan ja samalla sunnuntain sprinttikilpailun paalupaikan menettäminen harmitti Laaksosta kilpailun jälkeen.

– Kyllähän yhdeksäs sija on aika laiha lohtu. Kilpailun alkuvaiheessa renkaani paloivat ensimmäisen kerran loppuun ja kahdeksannesta sijasta taistellessa toisen kerran. Kun avattavan takasiiven käyttökerrat olivat käytetty, niin ei siinä enää muuta voinut kuin ajaa tarkasti maaliin ja yrittää pitää sijoitus loppuun asti, Laaksonen kertasi lauantain tapahtumia.

– Meillä oli täällä aika-ajossa sama ongelma, kun edellisessä kilpailussa Ranskassa. Toisen rengassetin kanssa emme saa tulosta. Jostain syystä säädöt menevät siinä vaiheessa väärään suuntaan. Tämä murhe on analysoitava kuntoon seuraavaan kisaan mennessä, sillä aika-ajon merkitys on todella suuri, Laaksonen muistutti.

“Sen jälkeen tuli seinä vastaan”

Sunnuntain sprinttikilpailu oli teknisten vikojen sävyttämä. Ruudusta yhdeksän kilpailuun startannut Laaksonen sai erinomaisen lähdön, joka hyytyi kuitenkin jo kiihdytysvaiheessa kohti ensimmäistä mutkaa.

– Kauden paras startti ja sen jälkeen tuli seinä vastaan. Lämmittelykierroksella vaihteistoon iski joku tekninen vika. Vaihteisto ei suostunut vaihtamaan ykkösvaihteelta kakkosvaihteelle. Startissa kävi samoin. Liikkeellelähtö oli kauden paras, mutta kun en saanut kakkosvaihdetta päälle, niin muut ajoivat molemmilta puolilta ohi. Sama ongelma uusiutui vielä radan ensimmäisessä mutkassa, jossa sitten loputkin koko letkasta ajoi minusta ohi.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella turva-auton tullessa radalle Laaksosen autoon iski toinen tekninen vika: ohjauspyörään asennettu live-aikainen ajanotto ei toiminut.

– Autojen ajanotto ratissa näyttää miinusta tai plussaa siksi, että kuljettaja tietää ajaa virtuaalisen turva-auton takana oikeaa vauhtia. Minulla kello näytti koko ajan miinusta, joten kertaalleen jopa pysähdyin, jotta en olisi saanut ylinopeudesta rangaistusta. Laitteisto oli jostain syystä autossani rikki.

– Kun virtuaalinen turva-autotilanne poistui, olin jäänyt jo 14 sekunnin päähän toiseksi viimeisestä kilpailijasta ja se kisa oli sitten lopullisesti siinä. Ajelin yksin muiden perässä. Sain porukan lopulta kiinni ja pääsin ennen maalia vielä yhdestä ohi, mutta eipä se paljoa lämmittänyt.

– Toive olisi, että pikku hiljaa nämä murheet saisivat jo hellittää ja pystyisimme rakentamaan sarjan seuraavassa kisassa Silverstonessa ehjän kokonaisuuden aika-ajosta alkaen. Mutta ei auta kun yrittää, Laaksonen päätti.

GP3-sarja jatkuu jo tänä viikonloppuna Englannin Silverstonessa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua.

Itävallan tulokset

Lauantain kilpailulähtö

1) Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix 34.11,806
2) Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing + 4,519
3) Alessio Lorandi (ITA) Trident + 10,404

———-

9) Simo Laaksonen Campos Racing + 18,946

Sunnuntain kilpailulähtö

1) Jake Hughes (GBR) ART Grand Prix 25.23,065
2) Pedro Piquet (BRA) Trident + 0,821
3) Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing + 1,784

———-

15) Simo Laaksonen Campos Racing + 18.437

Pistetilanne 6/18 osakilpailua

1) Callum Ilott (GBR) 69
2) Anthoine Hubert (FRA) 63
3) Leonardo Pulcini (ITA) 61

———-

15) Simo Laaksonen 3

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit