Sinivalkoinen Via Dolorosa! Sunisen taistelu päättyi pettymykseen – “En tiedä oikein itsekään”

6.10.2019 / 08:00
Teemu Suninen saapumassa lauantai-illan huoltotauolle (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden 12. osakilpailu Walesissa tänä viikonloppuna ei tarjonnut WRC-kuljettajien osalta suomalaisittain aihetta riemuun. Jari-Matti Latvala keskeytti kilpailun perjantaina ja samana päivänä ulos ajanut Esapekka Lappi ajoi lauantaina kilpailussa Ralli 2 -säännöllä kaukana kärjen takana. Teemu Suninen ei puolestaan jatka kilpailua enää sunnuntaina.

Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa olivat perjantain jälkeen Walesin MM-rallin kokonaistilanteessa sijalla seitsemän. Eroa kärkeen kertyi 10 ensimmäisen erikoiskokeen aikana 37,4 sekuntia. Kun Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi ajoivat ulos perjantaina, oli Suninen ainoana kuljettajana lauantaina reitillä puolustamassa sinivalkoista rallimainetta yleiskilpailun puolella. Suninen oli myös parhaiten sijoittunut M-Sport Ford -kuljettaja.

Lauantai-aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Suninen ei löytänyt parasta vauhtiaan ja kolmannella erikoiskokeella Ford lipsahti ulos tieltä (katso video alapuolelta) sillä seurauksella, että rengas hajosi. Aikatappiota kärkeen kilpailun 13. erikoiskokeella Suninen kärsi yli minuutin. Loppupäivän aikana Suninen ei missään vaiheessa yltänyt kärken vauhtiin ja yötauolle saavuttaessa ero kärkeen oli kasvanut jo yli kolmeen minuuttiin, sijoituksen ollessa edelleen seitsemäs.

– Hyvä, että päästiin tänne asti. Viimeisen pätkän jälkeen meinasi mennä tiukille, että pääseekö huoltoon. Täällä ollaan, auto on täällä ja seitsemäntenä ollaan, niin jotain pisteitäkin on tulossa. Koitetaan saada auto kuntoon mikä on rikottu. Ehkä powerilta voi saada jotain pisteitä, jos on hyvä rytmi ja ajofiilis, Suninen pohti sunnuntaita saapuessaan kilpailun viimeiselle yötauolle.

 

 

“Paljon positiivisia asioita”

Suninen saapui huoltotauon aikatarkastusasemaa edeltäneelle median haastattelualueelle Fordin valot syysillan pimeydessä vilkkuen, merkkinä siitä, että kiire on ja aikaa median eteen pysähtymiseen ei ole. Suomalaismedian edustajat onnistuivat kuitenkin saamaan Sunisen kommentit ja vielä tässä kohtaa ei edessä olevasta keskeytyksestä ollut tietoa. Suninen oli sen suhteen vaitonainen, mikä autossa oli se suurin vika. Kosmeettiset haitat tietenkin pystyi havaitsemaan omin silmin.

– Niin… Välillä toimii, välillä ei. En tiedä oikein itsekään, Suninen huikkasi hypätessään autoon ja suunnatessaan kohti tallinsa varikkopilttuuta.

Myöhemmin lauantai-iltana Sunisen talli tiedotti, että auton vauriot olivat olleet sen verran pahat, että niitä ei ehditty korjata annetun huoltoajan puitteissa. Näin ollen Sunisen ja Lehtisen kilpailu oli ohi.

– Iso pettymys, että emme voi jatkaa kilpailua sunnuntaina, mutta siitä huolimatta on paljon positiivisia asioita, joita voimme ottaa mukaamme tästä viikonlopusta. Olin todella tyytyväinen vauhtiini perjantaina ja oli hienoa nähdä, että pystyimme taistelemaan kärkiäijiä vastaan. Teimme muutamia virheitä, mutta tästä kaikesta voin ottaa opiksi ja tulla takaisin ensi vuonna jälleen kokeneempana, Suninen katsoi jo kohti tulevaisuutta.

M-Sport Ford -tallin tallipäällikkö Richard Millener oli tottakai pettynyt Sunisen jouduttua keskeyttämään, mutta jakoi suomalaiskuljettajalleen myös kehuja perjantain suorituksesta.

– Teemu oli erittäin hyvässä vauhdissa perjantaina ja olen vakuuttunut siitä, että hän on entistäkin vahvempi seuraavassa kilpailussa Espanjassa, Millener vakuutti.

 

 

Lue myös! Neuville janoaa Tänakin päänahkaa, ero 11 sekuntia – “Taistelu edelleen käynnissä” (5.10.2019)

Teksti: Jari Hotti, Llandudno
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit