Sinivalkoisen autourheilun nuorisopolku on nyt Flying Finn

15.5.2018 / 08:12
AKK Driver Academy esittäytyi Helsingissä joulukuussa 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaisen autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ry on lanseerannut historiallisen Flying Finn -kehityspolun, joka kerää jatkossa kaiken autourheiluun liittyvän nuorisotoiminnan saman siivekkään symbolin taakse.

Flying Finn on paitsi lajiliiton kunnianosoitus suomalaisen autourheilun menestyksekkäille perinteille, kuin myös nuorten harrastustoiminnan kehittämistä ja elävöittämistä, sekä tulevaisuuden tähtien systemaattista tukemista kohti maailmanhuippua. Suomi on maailman menestynein autourheilumaa ja ”lentävät suomalaiskuljettajat” ovat tuoneet maallemme mittavaa kansainvälistä menestystä, sekä maalanneet Pohjolan sisukkaasta kansasta ainutlaatuista brändikuvaa jo vuosikymmeniä.

Menestyksen takana tulee olemaan jatkossa entistäkin vahvemmin autourheiluliiton rakentama nuorisopolku, joka ammentaa voimaa erityisesti jäsenseuroissa tehdystä ruohonjuuritason tärkeästä työstä. Yksi AKK:n nuoriso- ja valmennusjärjestelmän timanteista on Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas, joka arvostaa saamaansa tukea korkealle.

– Innostuin itsekin jo lapsena autourheilusta ja nimenomaan paikallinen seura oli siinä tärkeässä osassa. AKK Driver Academyn kautta pääsin kehittymään vieläkin pidemmälle ja nyt siitä kannetaan hedelmää. Lajiliiton ja seurojen tekemä työ on erittäin arvokasta ja koen itseni etuoikeutetuksi siihen, että sain oman aikani autourheilupolulta tukea harjoitteluuni. On todella hienoa, että lajiliitto panostaa nuorisotyöhön, jonka itsekin koen todella tärkeäksi. Kannan ylpeänä Flying Finn -titteliä, Bottas hehkuttaa.

Flying Finn -kuljettajapolku rakentuu konkreettisesti kolmelle eri ulottuvuudelle: ruohonjuuritason harrastamiselle, kilpailutoiminnalle, sekä valmennustyölle, että huippu-urheilulle.

– Nuorisopolun vankalla pohjalla on tärkeä merkitys autourheiluharrastuksen aloittamisen kynnyksen madaltamisessa. Haluamme tukea seuroja voimakkaasti toiminnassaan ja tarjota kaikille mahdollisuuksia kokeilla lajia maksutta ja lähtökohdista riippumatta löytää ajamisen ilon. Seuratoiminnan ohella AKK tarjoaa kuljettajan aluille leirejä, iltapäivätoimintaa ja lajikiertueita, kuten kesällä seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomea vieraileva Flying Finn Tour. Nuorisopolun ruohonjuuritaso muistuttaa ylipäänsä harrastamisen merkityksestä, kaikista ei pidäkään tulla huippukuskeja, vaan ajamisen ilo on tärkeintä, muistuttaa AKK:n nuoriso- ja yhteiskuntavastuuohjelmista vastaavaa Raakel Koittola.

AKK:n valmennuspäällikkö ja juniorimaajoukkuetta luotsaava Tuomo Nikkola näkee suomalaisen autourheilun tulevaisuuden erittäin lupaavana.

– Autourheilun lajiliitto on rakentanut nuorten kuskien valmennustoimintaa jo 1980-luvun lopulta, myös kansainvälisenä uranuurtajana. Haluamme tarjota tulevina vuosina entistä kattavampaa huippuvalmennusta paitsi AKK Driver Academyn ja RX Academyn kaltaisten akatemioiden kautta, myös konkreettisia mahdollisuuksia murtautua kohti maailman huippua. Yhtenä esimerkkinä tästä on rallin SM-sarjan kautta jo viidettä vuotta toteutettava Tulevaisuuden Tähti -kilpailu, jonka voittajalle tarjotaan täysi osallistumispaketti Suomen MM-ralliin, Nikkola sanoo.

Teksti: AKK-Motorsport ry:n tiedote


Facebook kommentit