MOTORSPORT

Sinivalkoiset juhlat WRC3-luokassa, Lariolle uran ensimmäinen MM-voitto

Tämänvuotiseen Saksan MM-ralliin saatiin myös suomalaiset voitonjuhlat, kun WRC3-luokassa Taisko Lario yhdessä kartanlukijansa Tatu Hämäläisen kanssa jyräsivät vakuuttavaan voittoon.

Ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta Taisko Larion, 22, johtomarginaali luokan MM-pisteistä ajaneista kuljettajista toisena olleeseen Enrico Brazzoliin oli jo lähes kolme minuuttia, joten vain auton tekniikkamurheet tai ajovirhe olisivat voineet enää estää voittoa päätöspäivänä.

– Sarjan kannalta voitto olisi tosi hieno tähän paikkaan. Se nostaisi meidät MM-sarjassa toiseksi. Huomenna on kuitenkin vielä yli 70 ek-kilometriä jäljellä, joten ei vielä liikaa mietitä tulevaa. Rallissa voi tapahtua mitä vaan. On meillä kuitenkin sen verran iso johtoasema, että kyllä me voitto tuodaan kotiin. Maltti on valttia huomennakin, Lario kommentoi lauantain jälkeen.

Ja jos ajoi Lario varmistellen sunnuntain erikoiskokeet, niin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella tullut Brazzolin keskeytys antoi helsinkiläiselle rallilupaukselle vielä lisää tilaa hengittää. Voitto odotti maalissa ja lopulta tuloksena oli ikään kuin “tuplavoitto”, kun luokan MM-pistetaistelun ulkopuolella ajanut Jean-Baptiste Franceschi keskeytti viimeisellä erikoiskokeella kärkipaikalta ja näin Lario nousi nopeimmaksi kaksivetoautojen kuljettajaksi Saksan MM-rallissa.

Larion CV:stä löytyy nyt kymmenen MM-rallia ja ne kaikki hän on ajanut vuosina 2016-2018 WRC3-luokassa. Suomessa kaksi vuotta sitten sijoitus oli toinen ja tänä vuonna Lario ajoi Monte Carlossa kolmanneksi, sekä Italiassa toiseksi. Saksasta tullut ykkössija on siis Lariolle uran ensimmäinen MM-sarjassa.

UrheiluUutiset.com onnittelee Taiskoa ja Tatua!

WRC3-luokan lopputulokset

1) Taisko Lario (Peugeot) 3.49.47,9 *
2) Ratislav Chvala (Peugeot) + 1.05,6
3) Mats Andersson (Opel) + 1.35,2
4) Enrico Brazzoli (Peugeot) + 11.37,8 *
5) Martins Sesks (Opel) + 16.27,7

Larion keskinopeus: 85,1 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kristensson 7, Sesks 6, Franceschi 5

* = Kilpaili WRC3-luokan MM-pisteistä

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com