Skoda luottaa suomalaisosaamiseen Suomen MM-rallissa

27.6.2019 / 18:33
Skoda avasi MM-sarjassa Fabia R5:n kehitysversiolla kahdella voitolla (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Kalle Rovanperä ja Eerik Pietarinen metsästävät WRC2 Pro -luokan MM-pisteitä Skodan tehdastallille Suomen MM-rallissa elokuussa.

Kalle Rovanperän, 18, tilanne toki on ollut tiedossa jo pitkään, onhan puuppolalainen ollut tänä vuonna Skodan tehdastallin ehdoton ykköstähti. Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittoa juhlinut Eerik Pietarinen, 25, tulee kilpailemaan Suomen MM-rallissa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin väreissä, mutta saamiemme tietojen mukaan Pietarinen Rovanperän tavoin metsästää siis Skodan tehdastallille WRC2 Pro -luokan MM-pisteitä.

Kyseessä on toinen kerta tällä kaudella, kun Rovanperä ja Pietarinen nimetään WRC2 Pro -luokkaan Skodan edustajiksi. Ruotsissa suomalaiskaksikko oli saman tehtävän edessä ja silloin Rovanperä sijoittui luokassa yhden ulosajon myötä toiseksi, kun taas Pietarisen kilpailu päättyi ulosajon seurauksena keskeytykseen. Suomen MM-rallissa molemmat kuljettajat, Rovanperä ja Pietarinen, tulevat kilpailemaan Skoda Fabia R5 -auton uudella kehitysversiolla, joka teki voitokkaan debyytin MM-tasolla toukokuussa.

Rovanperä osallistuu Suomen MM-ralliin urallaan nyt toista kertaa. Debyyttikilpailu kotimaisemien MM-rallissa sujui viime kesänä loistavasti aina lauantai-iltapäivään asti, kunnes jousitusrikon myötä minuutin johtomarginaali WRC2-luokassa vaihtui lopputuloksissa neljänteen sijaan. Kuluva kausi käynnistyi hieman takerrellen, mutta kolmesta viimeisimmästä MM-rallista, Chilestä, Portugalista ja Italiasta, Rovanperä on napannut kolme luokkavoittoa WRC2 Pro -luokassa ja niiden myötä Rovanperä on noussut myös luokan MM-pisteissä kärkeen.

Pietariselle tuleva Suomen MM-ralli on puolestaan jo viides ja toinen kerta nelivetokalustolla. Vuosina 2013, sekä 2015 ja 2016 Pietarinen osallistui Keski-Suomen sorasirkukseen etuvetoisella Fordilla, kunnes viime vuonna alle tuli ensimmäistä kertaa MM-tasolla nelivetoinen Skoda Fabia R5. Rovanperän auton jousitusmurheiden seurauksena Pietarinen nousi johtoon ja ajoi vakuuttavan ajon päätteeksi ykkösenä aina ruutulipulle asti. Tänä vuonna Pietarinen on osallistunut Ruotsin lisäksi myös Portugalin MM-ralliin, mistä tuloksena oli WRC2-luokan neljäs sija.

Skodalla on juhlittu Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittoa vuodesta 2015 lähtien. 2015 ja 2016 voittoon ajoi Esapekka Lappi, 2017 oli Jari Huttusen vuoro nousta korkeimmalle korokkeelle ja viime vuonna voittaja oli siis Pietarinen. WRC2 Pro -luokka tuli osaksi MM-sarjaa tänä vuonna, joten tätä luokkaa ei Suomen MM-rallissa ole aiemmin ajettu.

Suomen MM-ralli ajetaan nelipäiväisenä kilpailuna torstaista sunnuntaihin 1.-4. elokuuta.

WRC2 Pro pistetilanne Italian jälkeen

1) Kalle Rovanperä 111
2) Mads Östberg (NOR) 98
3) Gus Greensmith (GBR) 85
4) Lukasz Pieniazek (POL) 74
5) Jan Kopecky (CZE) 36
6) Marquito Bulacia (BOL) 12

Autonvalmistajat

1) Skoda Motorsport 159
2) M-Sport Ford 159
3) Citroen 98

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit