Skodalta hieno ja urheilullinen päätös mestaruustaistelun suhteen – “Paras voittakoon”

23.6.2018 / 15:14
Pontus Tidemand Meksikon MM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Skoda aikoo antaa rallin MM-sarjassa loppukauden kilpailuissa tallin molemmille kuljettajilleen yhtäläisen mahdollisuuden taistella WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Sekä Pontus Tidemand, että Jan Kopecky ovat voittaneet tällä kaudella kolme MM-osakilpailua.

Skoda on jälleen tällä kaudella hallinnut rallin MM-sarjassa WRC2-luokkaa. Kauden seitsemästä osakilpailusta se on juhlinut voittoa kuudessa, kun luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand oli ykkönen Meksikossa, Argentiinassa, sekä Portugalissa ja Jan Kopecky puolestaan juhli voittoa Monte Carlossa, Korsikassa, sekä MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Italiassa. Ainoa poikkeus Skoda-juhliin nähtiin Ruotsissa, missä voittoon ajoi Takamoto Katsuta Fordilla.

WRC2-luokan MM-sarjassa kuljettajan tulee osallistua seitsemään MM-ralliin, joista kuusi parasta tulosta lasketaan mukaan loppupisteisiin. Tidemand on ajanut tällä kaudella kolmen voittokilpailunsa lisäksi Monte Carlossa, missä sijoitus oli toinen. Tidemandilla on kasassa 93 pistettä ja ajettuna siis neljä MM-rallia, kun taas kolmeen MM-ralliin osallistunut ja niistä kolmen voiton myötä 75 MM-pistettä kerännyt Kopecky on MM-pisteissä toisena.

Skodan tehdastalli lähti kuluvaan kauteen viiden kuljettajan voimin, joista Tidemandin harteille tuli ajaa ykköskuljettajana WRC2-luokan maailmanmestaruudesta, Kopecky vanhaan tuttuun tyyliin metsästäisi tallille MM-pisteitä lähinnä asfalttikisoista ja junioritiimin muodostaisivat Kalle Rovanperä, Ole Christian Veiby, sekä Juuso Nordgren, jotka ajaisivat jokainen yksilöidyn ohjelman tänä vuonna.

 

Lainaa Nopeasti

 

Tidemandilla mahdollisuus sivuta Al-Attiyahin ennätystä

Nyt kun Kopecky on noussut erinomaisen alkukautensa ansiosta jo 18 pisteen päähän Tidemandista, niin Skoda ilmoitti korostavansa tilanteessa urheilullisia arvoja ja tarjoavansa Kopeckylle yhtäläisen mahdollisuuden taistella maailmanmestaruudesta Tidemandia vastaan.

– Pontus ja Jan tulevat ajamaan saman verran kilpailuja tänä vuonna ja näin ollen molemmat saavat yhtäläiset mahdollisuudet voittaa maailmanmestaruus. Paras voittakoon, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek korostaa tallinsa tiedotteessa.

Skodan päätös on todella hieno, koska selvää on, että Kopeckyn loppukauteen olisi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kuulunut todennäköisesti vain Saksan ja Espanjan asfaltilla ajettavat osakilpailut. Pitää tosin myös muistaa, että siinä missä Tidemand voitti maailmanmestaruuden viime vuonna, niin Kopecky tshekkiläisenä maailmanmestarina tshekkiläisen auton ratissa olisi Skodalle todellinen lottovoitto markkinoinnin kannalta.

Rallin MM-sarjassa on ajamatta vielä Suomen, Saksan, Turkin, Walesin, Espanjan, sekä Australian osakilpailut. Tidemand ja Kopecky eivät Suomessa aja, vaan Skoda ilmoitti Keski-Suomen sorasirkukseen Rovanperän, sekä Veibyn. 36-vuotias Kopecky on viisinkertainen Tshekin rallimestari, Euroopan mestari vuodelta 2013, sekä Aasian-Tyynenmeren mestari vuodelta 2014.

Tidemandilla on tänä vuonna mahdollisuus yltää saavutukseen, johon aiemmin rallin MM-sarjassa on pystynyt vain Nasser Al-Attiyah, eli voittamaan WRC2-luokassa kaksi maailmanmestaruutta ja lisäksi vielä niin, että ne ovat tulleet peräkkäisinä vuosina. Al-Attiyah oli sarjan ykkönen vuosina 2014, sekä 2015. Tidemand nousi mestariksi siis viime vuonna.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Suomessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

WRC2-luokan MM-pistetilanne 7/13 osakilpailua

1) Pontus Tidemand (SWE) 93
2) Jan Kopecky (CZE) 75
3) Ole Christian Veiby (NOR) 45
4) Gus Greensmith (GBR) 40
5) Lukasz Pieniazek (POL) 40
6) Pedro Heller (CHL) 31
7) Takamoto Katsuta (JPN) 29
8) Fabio Andolfi (ITA) 27
9) Nil Solans (ESP) 24
10) Pierre Louis Loubet (FRA) 20

———-

15) Jari Huttunen 16
16) Teemu Suninen 15
23) Janne Tuohino 10
23) Kalle Rovanperä 10
25) Juuso Nordgren 8
28) Jarmo Berg 1

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Skodalta vahvistus: Kalle Rovanperä ajaa Suomen MM-rallissa (23.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit